19 / 05 / 2024

2023 emeklilik primleri sil baştan! 2023 Bağ-Kur primi ne kadar oldu? Hesaplar değişti!

2023 emeklilik primleri sil baştan! 2023 Bağ-Kur primi ne kadar oldu? Hesaplar değişti!

Emekli olmak isteyenler vatandaşlar, belirli şartları yerine getirmelidir. Emeklilik için prim ödeyen kişiler, 2023 yılında ne kadar ödeme yapacaklarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!



Emekli olabilmek için çalışanların yaş ve prim şartını yerine getirilmesi gerekiyor. Milyonlarca kişi emeklilik hayali kurarken, bir yandan da yüksek emekli maaşı alabilmenin yolları aranmaktadır. Bilmeyenler varsa, ödenen yüksek prim, emekli maaşının da fazla olarak alınmasına imkan tanıyor.

2023 PRİMLERİ NE KADAR OLDU?

Yeni yıl itibarıyla esnaf, çiftçi, ev işlerinde çalışanlar, evde üretenler, doğum ve askerlik borçlanması gibi ödenecek tutarlar güncellendi. Takvim'de yer alan haber ışığında yeni belirlenen tutarlar şöyle;

ESNAFLIK YAPANLAR İÇİN!

Bağ-Kur primleri en düşük 3.452,76 TL olurken, primini düzenli bir şekilde ödeyenler için ise bu tutar 5 puanlık avantaj ile 2.952,36 lira olarak uygulanmaya alınacak.

TARIMLA UĞRAŞANLAR İÇİN!

Tarım Bağ-Kur primleri için de en düşük 3.452,76 lira oldu. Primi düzenli ödeyenler için bu tutar 2.952,36 olarak uygulanırken, çiftçinin cebinden aylık 500,40, yıllık 6.004,8 lira daha az para çıkmış olacak. Buna ek olarak da tarım Bağ-Kur primleri artık Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 taksitle ödenme imkanı bulunuyor.

Ocak ile Haziran dönemine ait sosyal güvenlik primleri Temmuz ayının içerisinde, Temmuz-Aralık dönemine ait sosyal güvenlik primleri de Ocak ayına girildiğinde de verilebilir.

ÇALIŞMAYANLAR İÇİN!

Çalışmayanlar ya da eksik primi olanların her ay kendi primlerini ödeyerek faydalanabileceği isteğe bağlı sigortada tutarlar da güncellendi. En düşük prim 3.202,56 liraya yükselirken, en yüksek de bunun 7.5 katı ödenebilir.

EVDE ÜRETENLER İÇİN!

Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar ile evde üretim yaparak esnaf muaflığından faydalanan kadınların ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primi de aylık 3.202,56 lira oldu.

Yapılan zamlardan onların işine yaradı! Zamlarla onlar dört köşe olacak! Her ay 4.125 TL ödeme!

TOKİ taksit artışı 2023! 2023 TOKİ taksit artışı ne kadar oldu? TOKİ taksitleri ne kadar?

Akıllara zarar devlet desteği! Şartları peş peşe açıklandı! Bu ödeme içinizi rahatlatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön