12 / 05 / 2024

2023 Emlak vergisi son ödeme tarihi! Emlak vergisi nasıl öderim? İlk emlak vergisi nasıl ödenir?

2023 Emlak vergisi son ödeme tarihi! Emlak vergisi nasıl öderim? İlk emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksitinin son ödeme tarihi bitmek üzere. Bu vergiyi ödemek zorunda olan vatandaşlar, emlak vergisine dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte araştırılan o yanıtlar…



EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUR?

Konutlarda muafiyet için ilk yapılması gereken, mülk sahibinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konuta sahip olması gerekmektedir. Tek konuta sahip olan kişilerin, ücret, kira, faiz gibi gelir elde edilmesi muafiyeti ortadan kaldırır. Emekli maaşı dışında bir gelire sahip olmayan emekli vatandaşlar, da muafiyetten faydalanabilir.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebilir, bununla beraber ikinci taksitin de kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Belediyelerin web sitesinden kredi kartıyla ödeme olanağı da vardır. Bu süre zarfında ödenmeyen vergiler için aylık yüzde 2.5 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır.

İLK EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Verginin ilk taksit ödemesi, mart ayının ilk gününden başlayarak, mayıs ayının son gününe kadar devam etmektedir. İkinci taksit ödeme aralığı da kasım ayının son gününe kadar sınırlandırılmıştır. Yıllık emlak vergisi ödemeleri, iki eşit taksit halinde gerçekleştirebilir bununla birlikte tek seferde de tüm vergi tutarı ödenebilir.

EMEKLİ OLUNCA EMLAK VERGİSİ HALA ÖDENİR Mİ?

Gayrimenkul sahibi olan bazı vatandaşlar emlak vergisi ödemekten muaf tutulur. Ev hanımı, şehit yakını, işi olmayan kişiler, gazi, emekli olan vatandaşlar ya da dul kişilerin emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunmaz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön