28 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2013!

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2013!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksitler için son ödeme 31 Mayıs'ta yapılmıştı. İşte emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2013...



Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2013!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi, her sene yılın belli dönemlerinde ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, bazı gayrimenkul sahiplerinden alınmıyor; kimi gayrimenkul sahipleri ise emlak vergisi indiriminden faydalanıyor.


Emlak vergisinden muaf tutulan gayrimenkul sahipleri şu şekilde sıralanıyor; Emekliler, Hiçbir geliri olmayanlar, Şehit yakınları, Dul ve yetimler ve Gaziler. Ancak söz konusu muaflıklar için bazı şartlar bulunuyor: 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip olmak ve ayriyeten yazlık eve sahip olmamak.


Yukarıda da belirttiğimiz üzere emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Vergilerin hangi dönemlerde ödeneceği her sene Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan vergi takviminde yer alıyor.


2013 yılı vergi takvimine göre "Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2013" 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri olarak belirlendi. Buna göre bugünden itibaren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için bağlı olunan belediyeye gidilebiliyor.


Emlak vergisi ödemeleri, bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün başka bir şehirde olması durumunda internet üzerinden ya da tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla vergi ödemesi yapılabiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek vergi miktarı gayrimenkulün rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması yolu ile bulunuyor. 2013 yılı emlak vergisi oranları aşağıda sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2013:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6



Kaçak yapı emlak vergisi!
Emlak vergisi hesaplama yöntemi!



Geri Dön