11 / 05 / 2024

2023 İstanbul TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ İstanbul Arnavutköy çekilişi ne zaman?

2023 İstanbul TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ İstanbul Arnavutköy çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kura çekim tarihini milyonlarca kişinin merakla bekliyor. İşte 2023 İstanbul TOKİ çekilişine dair detaylar!



2023 İSTANBUL TOKİ KURA TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında hak sahibi çekilişleri hala devam ediyor. 2023 yılına girilmesi ile birlikte İstanbul TOKİ kura takvimi hakkında araştırmalar da hız kazandı. 5'inci etap kura takviminin belli olması ile birlikte en çok araştırılanlar arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan kura tarihi yer aldı.

Peki, 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi ne zaman, yapılacak, TOKİ İstanbul Arnavutköy çekilişi ne zaman? İşte o cevaplar....

2023 İstanbul TOKİ kurası ne zaman çekilecek? sorusu bu süreçte en çok merak edilen sorular arasında yer aldı. İstanbul için başvuru yapan vatandaşlar, kuraların hangi tarihlerde çekileceğini bilmek istiyor.

TOKİ İSTANBUL ARNAVUTKÖY ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ İstanbul kura çekimleri; Tuzla, Silivri, Başakşehir, Arnavutköy, Esenler ve Çatalca ilçelerinde gerçekleşecektir. Toplam 50 bin konut için hak sahibi belirleme kurası gerçekleşecek. Ama TOKİ tarafından İstanbul kura takvimine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konu hakkında resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

2023 ORTA GELİR KONUT KAMPANYASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

TOKİ orta gelir programına için sağlanacak finansman sıfır konutlara yönelik olacaktır. Programdan yararlanabilmek için hane halkının toplam gelirini dikkate alınacaktır. Programdan faydalanmak için kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir. Buna ek olarak da 1. Bölge ve 2. Bölgelerde yer alan illerde konut almak isteyen vatandaşların, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranıyor. 3. Bölgedeki illerde is ikamet şartı aranmayacaktır. Alınan bu konutlar 5 sene boyunca satılamayacak.

Bakandan ÖTV sorusuna net yanıt! 2023 ÖTV indirimi olacak mı?

Petek kapatmak faturayı azaltır mı? Kombinin az yakması için ne yapılmalıdır?


Geri Dön