17 / 05 / 2024

2023 KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatıyor? TC kimliğe göre ödeme tarihleri

2023 KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatıyor? TC kimliğe göre ödeme tarihleri

 KYK burs ve kredi ödemeleri için uzun süredir bekleyen öğrenciler için müjdeli bir haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TC kimlik numaralarına göre belirlenen ödeme tarihlerini duyurdu.



 2023 KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatıyor? TC kimliğe göre ödeme tarihleri

KYK burs ve kredi tarihleri ne olacak?

KYK ödemeleri, öğrencilerin maddi olarak en önemli dönemlerden biridir. Bu ödemeler öğrencilerin TC kimlik numaralarına göre belirlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor. Özellikle eğitim konusunda geçim sıkıntısı yaşayan ve eğitimini sürdürebilmek isteyen öğrenciler için önemli olan bu yardım pek çok kişiye ücretsiz olarak sunulurken aynı zamanda geri ödemeli kredi olarak da sunulabiliyor.

Buna göre TC kimlik numarasının son hanesi 0 ile biten öğrenciler her ayın 6’sında, 2 ile biten öğrenciler her ayın 7’sinde, 4 ile biten öğrenciler her ayın 8’inde, 6 ile biten öğrenciler her ayın 9’unda ve son olarak, 8 ile biten öğrenciler her ayın 10’unda ödemelerini alıyorlar. Öğrenciler bu tarihlerde bütçelerini planlayarak ödemelerini takip edebilirler.

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

KYK yurtları açılacak mı? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi!

2023 KYK yurtlarının durumu! KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları ne zaman açılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön