27 / 04 / 2024

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

Türkiye’de bulunan üniversite öğrencileri için Yükseköğretim Kurulu ve Kredi Yurtlar kurumu ödemelerine devam ediyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Ödemelerle ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte tüm detaylar…



Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilere burs ya da kredi şeklinde ödemeler yapıyor. Bu Bursa başvurmak isteyen öğrencilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Şartları sağlayan öğrenciler burs almaya hak kazanıyor. Her yıl eylül ayında burs başvuruları alınıyor. Kredi Yurtlar Kurumu karşılıklı ve karşılıksız olarak iki farklı şekilde öğrencileri ödeme yapıyor.

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

Lisans ve lisansüstü öğrenciler için yeni düzenleme geldi

Yapılan açıklamayla birlikte lisans ve lisansüstü öğrencilerin burs ödemeleri için bir güncelleme yapıldığı duyuruldu. Son yapılan zam ile birlikte ödemeler arttı. Çalışan ve doktor öğrencileri adına ödeme miktarı 2500 TL’ye yükseltildi. Çalışmayan öğrenciler için ödeme 7500 TL olarak yapılacak. Tüm bunların yanında lisans öğrencilerine yapılacak ödeme de 1875 TL oldu.

2023 yılı KYK ödemeleri 2023 yılı için KYK ödemeleri düzenlenecek. Lisans öğrencileri 1250 TL en yüksek lisans öğrencileri 2500 TL alacak. Doktora öğrencileri ise 3750 TL’lik bir ödeme alacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön