18 / 05 / 2024

2023 market poşetine zam geldi mi? Market poşetleri kaç TL? 2023 market poşetlerine zam mı geldi? İşte detaylar!

2023 market poşetine zam geldi mi? Market poşetleri kaç TL? 2023 market poşetlerine zam mı geldi? İşte detaylar!

Poşet ücretlerine zam mı geldi, market poşetleri ne kadar oldu? vatandaşlar bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!



2023 MARKET POŞETLERİNE ZAM MI GELDİ?

Poşet ücretleri 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere adet başına 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre artış vatandaşa yansımayacak, aradaki farkı marketler ödeyecek.

Plastik alışveriş poşetlerine zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, poşet ücretleri 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere adet başına 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi. Her sene tekrardan değerlendirme oranına göre belirlenen geri kazanım katılım payında bu sene Cumhurbaşkanı kararı ile indirime gidildi. Yüzde 122,93 oranında yapılması planlanan artışta indirim yetkisi kullanılarak, 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 olarak belirlendi.

VATANDAŞ NE KADAR ÖDEYECEK?

Poşete yapılan zam vatandaşlara yansıtılmayacak. Marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. Vatandaşın poşete ödeyeceği 25 kuruşta ise bir değişiklik yaşanmayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 7 Aralık'ta gelecek yılki poşet fiyatlarına dair açıklama yapmıştı. Kurum, "2023'te poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor, herhangi bir artışa gitmiyoruz" demişti. Diğer yandan kararla, lastik, akümülatör, pil, madeni yağ, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç, plastik, cam, metal, ahşap, kompozit ambalajları için de geri kazanım katılım payı tutarlarında düzenleme yapıldı.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ 2023 NE KADAR OLDU?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 2023 yılının zamlı toplu ulaşım tarifesini netliğe kavuşturmak için Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplantı yapıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan olağan UKOME Aralık ayı toplantısında asgari ücret belirlenmeden yapıldığı için bugün olağanüstü olarak yeniden toplantı yapıldı.  Yapılan oturumda ortaya sunulan tarife teklifinde artan maliyetlerden dolayı elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam talep edildi. Takside indi-bindi ücretine de yüzde 42 oranında zam uygulandı.

THY kabin memuru alımı 2023!THY 2600 kabin memuru alımı yapacak! 2023 THY kabin memuru alım şartları!

2022 Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları! Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman olacak?

Yatırım yapacaklar aman dikkat! İslam Memiş 2023 yılının yatırım aracını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön