28 / 04 / 2024

Kırmızı ete gelen zamlardan sonra sıra tavuk etine geldi! Tavuk etine zam mı geliyor?

Kırmızı ete gelen zamlardan sonra sıra tavuk etine geldi! Tavuk etine zam mı geliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre mart ayında tavuk eti üretimi yüzde 1,5 azaldı. Tavuk eti üretiminin azalmasıyla ''tavuk etine zam mı geliyor?'' sorusu gündeme geldi. 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına yönelik kümes hayvancılığı üretimi istatistikleri belli oldu. Verilere göre mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalarak 199 bin 950 tona düştü. Tavuk yumurtası üretimi ise yüzde 4,4 yükselişle 1 milyar 726 milyon 837 bin adet oldu. Bu düşüş sonrasında gözler tavuk eti fiyatlarına çevrildi. Peki Tavuk etine zam mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön