30 / 04 / 2024

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek

Zamlar dur durak bilmez iken kırmızı et fiyatı Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zamlandı. Bu artışın ise devam edeceği öğrenildi. İşte detaylar…



Geçtiğimiz haftalarda Kurban Bayramı’nı geride bırakırken, kurbanların kesileceği ilk güne kadar, et fiyatlarında artış olacak mı tedirginliği yaşandı. Yalnız beklenilenin aksine kırmızı ete zam Kurban Bayramı’ndan önce değil sonra geldi. Kırmızı et fiyatı Kurban Bayramı'ndan bir sonraki hafta, ortalama 10 TL zamlanırken sektör temsilcileri, zammın devam ettiğini açıkladılar.

Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanlar ile birlikte bollaşan etin fiyatında durma beklenmesine rağmen yükselişi hala devam etmekte. Fiyat artışının bayram sonrasında da devam ettiğini belirten İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, “İstanbul’da et fiyatı kalitesine aynı zamanda bölgeye göre değişiyor. Sığır etinden kıymanın ortalama fiyatı 160 TL ile 200 TL, danada ise 130 TL ile 160 TL arasında. Şu an toptanda kilosu ise 98 TL ile 104 TL olan karkas etinin bize maliyeti 140 TL’yi buluyor ifadelerini kullandı.

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön