17 / 05 / 2024

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek

Zamlar dur durak bilmez iken kırmızı et fiyatı Kurban Bayramı'ndan hemen sonraki hafta, ortalama 10 lira zamlandı. Bu artışın ise devam edeceği öğrenildi. İşte detaylar…



İSTANBUL'DA GEÇEN AY 17 KASAP KEPENK İNDİRDİ

Dünya Gazetesi’nden Mehmet Hanifi Gülel’e açıklamalar yapan Tüfekci, kasapların işlerinin çok durgun durumda olduğunu ve sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Tüfekci, "Biz esnaf olarak fiyatların geri geleceğini tahmin ediyoruz. Fakat bu et çokluğu ve hayvan varlığından kaynaklanmıyor. Maalesef iş yapamamaktan dolayı yaşanacak” şeklinde konuşan Tüfekci, "Şu an en büyük sıkıntımız elektrik gideri. Yüksek elektrik faturaları uygun görülen kira bedellerini geçti. Hiç değil ise bizim gibi küçük esnafa ayrı bir fiyat seçenekleri uygulanması nedeni ile TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de bu yönde talepte bulundu" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da haziran ayında 17 kasabın kapandığını açıklayan Tüfekçi, açılan kasap sayısının ise beş olduğunu duyurdu. Açılan ve kapanan kasap sayısının her ay neredeyse aynı seviyede olduğuna dikkat çeken Tüfekci, "Şu anda esnafımız zarar ediyor. Çünkü sattığı malı yerine koyamıyor. Yaz döneminden sebepli esnafımızın satışları yüksek fiyatlar ve Kurban Bayramı’ndan dolayı % 60’nın işi düşmüş durumda. Ama girdilerimiz buna rağmen yine artıyor" şeklinde konuştu.

Kırmızı et yemek artık hayal olacak! Kırmızı ete gelen zamlar nereye kadar devam edecek

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.14'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,97 Türk Lirası, euro 18,42 Türk Lirası, altının gramı ise 1027 Türk Lirası değerinde.

Garanti Bankası’nda 10 bin 278 lira maaş ile çalışmak mümkün! Yeni mezun olmanız yeterli! Bu fırsatı kaçırmayın

Altın için alarm çalıyor! Altın uzmanı İslam Memiş açıkladı! Sakın beklemeyin

Bankaya borcu olanlar dikkat! Paralar nerelere gidiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön