27 / 04 / 2024

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...



BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Milyonlarca kişinin merak ettiği ''doğalgaza zamı gelecek? Doğalgaza bu ay zam mı geliyor?'' soruları merak ediliyor. İşte Eylül ayı doğlagaz tarifesi belli oldu.

BOTAŞ tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

EYLÜL AYI DOĞALGAZ TARİFESİ BELLİ OLDU!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) internet sitesinden yapılan duyurudaki tarife tablosuna göre, doğalgazda eylülde geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarifede değişiklik yapılmadı. 

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine eylülde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 TL, kademe 2 için ise 9 bin 478 TL  olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarife ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu. Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre “Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır” ifadesi kullanıldı.

BOTAŞ'ın eylül ayı tarifesini açıklaması ile milyonlarca vatandaşın içi rahatladı. buna göre eylül ayında doğalgaza zam gelmeyecek.

BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaza zam mı geliyor? İşte Ağustos ayı tarifesi

Altın fiyatlarında ters dalga! Gram altın, çeyrek altın düşüyor! 1 Eylül 2023 Cuma canlı altın fiyatları

Geri Dön