28 / 04 / 2024

BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaza zam mı geliyor? İşte Ağustos ayı tarifesi

BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaza zam mı geliyor? İşte Ağustos ayı tarifesi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ),  ağustos ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Ağustos ayında doğalgaza zam gelecek mi? İşte detaylar...



Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), 1 Ağustos 2013 tarihinden itibaren geçerli olan doğalgaz toptan satış fiyatlarında ağustos ayında herhangi bir değişiklik yapmadığını duyurdu. Böylece, ağustos ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan tarife tablosuna göre, ağustos ayında BOTAŞ'ın konut tüketicilerine dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL olarak belirlendi. Aynı dönemde sanayi abonelerinin tarifesi ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 TL, kademe 2 için ise 9 bin 478 TL olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu.

Fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor!

Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. Yani BOTAŞ'ın ağustos ayı için yapmış olduğu duyuru, ilgili dönemdeki doğalgaz fiyatında bir değişiklik olmayacağını gösteriyor. Yani tüketici Ağustos ayında doğalgazı aynı tarife üzerinden kullanmaya devam edecek. 

Duyuruda ayrıca, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı. 

Tüketiciler, BOTAŞ'ın belirlediği sabit fiyatlarla ağustos ayında doğalgaz tüketimlerini gerçekleştirecek ve mevcut tarifelerden yararlanmaya devam edecekler. Türkiye'de doğalgazın yaygın ve ekonomik bir enerji kaynağı olması, halkın enerji maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Evlerde doğalgaz kullanımı, konforlu, ekonomik ve çevre dostu bir enerji tercihidir. Isınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanması, enerji tasarrufu ve güvenli kullanım gibi avantajlarıyla doğalgaz, modern yaşamın vazgeçilmezlerinden biri oldu. Ancak, doğalgaz kullanımında güvenlik kurallarına uyulması ve periyodik bakımın düzenli olarak yapılması önemli. Ev sahipleri, doğalgaz kombi sistemlerini uzman teknik servislerle kontrol ettirerek, güvenli ve verimli bir kullanım sağlayabilirler. Evinizin enerji ihtiyacını karşılamak için doğalgazı tercih etmek, hem ekonomik açıdan avantajlı hem de çevre dostu bir seçenektir.

Altınla yarışıyor! Simit fiyatları bir kez daha zamlandı! İşte simidin yeni fiyatı;

Son dakika! Toplu taşımaya zam geldi: Metro ve otobüs ücretleri arttı

Kredi kartı kullananlar dikkat! BBDK yasakladı: O harcamalara taksit yapılamayacak

SGK duyurdu: Çift maaş alma imkanı


Geri Dön