28 / 04 / 2024

Kış yaklaşırken gözler doğalgaza çevrildi! Doğalgaza zam gelecek mi? Gaz fiyatları için uyarı geldi

Kış yaklaşırken gözler doğalgaza çevrildi! Doğalgaza zam gelecek mi? Gaz fiyatları için uyarı geldi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dünyadaki gaz talep artışına yönelik raporunu açıkladı. Rapora göre gaz talep artışında düşüş görülüyor. Rapor sonucuna göre uzmanlardan uyarı geldi. Kış yaklaşırken doğalgaza zam mı gelecek? Doğalgaza zam gelecek mi?



Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) 2023 Orta Vadeli Gaz Piyasa raporuna göre, dünyadaki gaz talep artışının 2017-2021 dönemindeki ortalama yüzde 2,5 seviyesinden 2022-2026 döneminde yüzde 1,6'ya gerilemesi bekleniyor. Rapora göre bu sene doğalgaz fiyatlarında düşüş olsa da belirsizlik ve riskler devam ediyor.

DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yayımlanan rapora göre bu yıl doğalgaz fiyatlarında düşüş olsa da belirsizlik ve riskler hala devam ediyor. 

Arz sıkışıklığı devam ederken özellikle Avrupa'da LNG tedarikinin Rus gazından doğan boşluğu telafi etmek için yetersiz kalması ile kış döneminin sert geçmesi durumunda fiyat oynaklığı riski endişelere neden oluyor. 

Kış yaklaşırken gözler doğalgaza çevrildi! Doğalgaza zam gelecek mi? Gaz fiyatları için uyarı geldi 

DÜNYA GAZ PİYASALARI YENİ DÖNEME GİRDİ!

IEA Enerji Piyasaları ve Güvenliği Direktörü Keisuke Sadamori, raporla ilgili yaptığı değerlendirmede, dünya gaz piyasalarının yeni bir döneme girdiğini belirterek, "Bu daha fazla belirsizliklerin olduğu yeni dönemin özellikleri, yavaşlayan talep artışı ve yüksek oynaklık. 2030'a kadar küresel gaz talebinin pik yaptığını görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Gaz talebinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde farklı seyir izleyeceğini belirten Sadamori, küresel LNG kapasitesinde birkaç yıl içinde önemli bir büyüme beklediklerini ve bunun arz sıkışıklığını hafifletmeye yardımcı olacağını ifade ettti. 

'ÇİFT HANELİ ZAM KONUŞULUYOR'

Gelecek hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik, BOTAŞ'ın da doğalgaz tarifeleri konusunda karar alacağını belirten uzmanlar  EPDK ve BOTAŞ'ın kamuoyuna zamları duyuracağını söyledi. 

Uzmanlar, sektöre göre, gerek doğalgaz gerekse de elektriğe belli bir miktar zamma gereksinim olduğunu aktardı. Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 20-30 aralığında zammın gerekli olduğu mesajı iletirken, "Ankara’da, doğalgaza da 'çift haneli zam konuşuluyor.

Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

Faturası kabarık gelenlere müjde! Faturalar bu yolla dibe vuracak!

 

 


Geri Dön