21 / 05 / 2024

2023 Şubat ayı mazot gübre desteği! 2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?

2023 Şubat ayı mazot gübre desteği! 2023 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?

Mazot gübre desteğinin ne zaman ödeneceği çiftçiler tarafından merakla sorgulanıyor. İşte 2023 mazot gübre desteğine dair detaylar!



MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Şubat ayı mazot ve gübre destek ödemeleri ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen açıklama şu şekildedir;

"2022 yılından itibaren de çiftçilere verilmeye başlanan mazot ve gübre ödemeleri, depremden etkilenen 10 ile nakit olarak ödenecektir. Böylece toplam tutarı 2,8 milyar TL olan mazot ve gübre destekleri, şubat ayının sonuna kadar çiftçilerin hesaplarında olacak." Bu açıklamada 2023 üretim yılı ÇKS başvurusunu yapan üreticilerin 28 Şubat 2023 olan ürün güncelleme son başvuru tarihinin de 8 Mayıs 2023 yılına kadar uzatıldığı bildirildi.

Depremden etkilenen illerde mazot gübre desteği nakit ödenecek

MİRASÇILARA NAKİT OLARAK ÖDENECEK

Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modelinde, fark ödemesi desteği için talep edilen belge ve işlemlerde de düzenlemeye yapıldı. Hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteklemelerinde de, üretim yılı ile hasat tarihi ile 2 Mayıs 2023 tarihli süreyi içeren alım satım belgesi, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi desteklemelerinde üretim yılıyla ilgili hasat tarihi ile 31 Mart 2023 arasındaki süreyi içine alan alım satım belgesi, dane zeytinde ise şehir ya da ilçe tahkim komisyonları tarafından o üretim yılı için belirlenen hasat başlangıç ve bitiş tarihleri arasındaki süreyi de kapsayan alım satım belgesi talep edilebilecek. Tebliğle, destekleme ödemelerinde, söz konusu üretim yılına esas Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatını yaptıktan sonra ölen çiftçilere dair de düzenleme yapıldı.

KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti ne zaman iade edilecek mi?

90 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 22 Şubat 2023 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön