07 / 05 / 2024

2023 TOKİ arsa kura çekim tarihleri açıklandı mı? TOKİ arsa başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

2023 TOKİ arsa kura çekim tarihleri açıklandı mı? TOKİ arsa başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ arsa projesine dahil olan vatandaşlar 2023 TOKİ arsa kura çekim tarihleri açıklandı mı? TOKİ arsa başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? sorularına yanıt arıyor. İşte soruların yanıtı...



TOKİ arsa ve iş yeri kura çekim tarihlerinde geri sayım devam ediyor. 10 Ekim tarihinde başlayan TOKİ arsa başvuruları 15 Kasım tarihinde tamamlanırken, başvuruda bulunan vatandaşlar, TOKİ arsa kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. 

TOKİ ARSA BAŞVURU SÜRESİ SONA TAMAMLANDI MI?

10 Ekim Pazartesi günü başlayan TOKİ arsa başvuruları için son tarih 7 Kasım 2022 olarak açıklanmıştı. 15 Kasım'a kadar uzatılan TOKİ arsa başvuruları sona erdi.

2023 TOKİ arsa kura çekim tarihleri açıklandı mı? TOKİ arsa başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ ARSA VE İŞ YERİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN? 

TOKİ Arsa kura çekiliş tarihi ise henüz belli olmadı. Kura takviminin kısa zamanda netlik kazanması bekleniyor.

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI TAHSİS SÜRECİ NASIL OLACAK?

1- Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı dokuz senede tercihe göre aylık ya da senenlik eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenir.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödemesinden sonra borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren bir sene sonraki tarihtir. Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan bir sene sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde dokuz senede dokuz eşit taksitle ya da aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilir. Fakat sözleşme aşamasında aylık veya yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecek.

2- Kesinleşen arsa tahsisi ardında tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen noter onaylı taahhütname alınır.

3- Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname gibi tüm belgelerin teslimi ardından tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılır.

4- a) Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk bir sene içerisinde konut inşaatına başlanması, ikinci senede nüve kısmının tamamlanması şarttır.

b) İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi olmayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları nedeniyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç 1 sene içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç iki sene içinde bitirmeleri şarttır.

Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma koşullarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.
Bu koşula uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise yüzde 10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

5- İlk Evim Arsa Projesi kapsamında yapılan tüm işlemler her türlü resim, vergi ve harçtan muaftır.

Tapu devri esnasında döner sermaye harcı, tahsis sahibi tarafından ödenecek.

6- Arsa için yapılan müracaat sayısının öngörülen arsa sayısından fazla olması durumunda, noter kurası ile öngörülen arsa sayısının yüzde 20 fazlası kadar yedekli olarak hak sahibi belirlenecek.

İmar planlarının onaylanması, imar uygulamasının sonuç alarak tescil olmasının akabinde, belirlenen hak sahipleri arasında noter kurası ile arsalar belirlenecek.
Noter kurası ve diğer duyurular www.toki.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olup, başka bir ilan, duyuru ve bilgilendirme yapılmayacak.

7- İmar planı çalışmaları sonucu arsaların belirlenmesi ve altyapı çalışmalarının (elektrik, kanalizasyon, su) tamamlanmasını müteakiben inşaat yapımına ait süreler başlayacak.

TOKİ 22-28 Ocak güncel takvimini gün gün duyurdu! Bu hafta kuralar peş peşe yapılacak! İşte il il güncel kura takvimi...

Zamlı SED yardım ödemeleri ne zaman yatacak? 2023 Aile Bakanlığı SED yardımından kimler yararlanacak?

Emekli promosyonunda göbek attıran rakam! Yapı Kredi devleşti: Öyle bir para ödeyecek ki! Almayan bin pişman olur


Geri Dön