27 / 04 / 2024

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

İzmir’de ikamet eden vatandaşlar, TOKİ’nin İzmir’de yapacağı konut projesinin detaylarını merak ediyor. Peki, 2023 TOKİ İzmir konut başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? TOKİ İzmir konut başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...



12’nci Kalkınma Planı doğrultusunda dar ve orta gelirli vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 500 bin konut inşa edilecek. Peki, 2023  TOKİ   İzmir  konut başvurusu ne zaman? Şartları neler? İşte detaylar...

TOKİ, beş senede 500 bin sosyal konut yapacak. Bu doğrultuda, ''2023 TOKİ İzmir konut başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak?'' gibi sorular arama motorlarında araştırılmaya başlandı.

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

12’nci Kalkınma Planı doğrultusunda, illerdeki barınma problemine sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar ve orta gelirlilere ilişkin TOKİ tarafından 2024-2028 yıllarında 500 bin konut inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 yıllarını içeren 12’nci Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, kentleşme ve konut ile çevrenin korunmasına yönelik başlıklar da yer aldı.

İlgili Kalkınma Planına göre, "Afet tehlikesi ve riski altındaki bölgeler ile beraber bu bölgelerin dışındaki tehlikeli yapıların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamayı temel alacak biçimde dönüştürülmesiyle ilgili uygulamaları aktif hale getirme ve yaygınlaştırma"nın temel hedef olmasına karar verildi.

Plana göre, kentsel dönüşümün şehir dokusuna, estetiğine ve kimliğine uygun, yerinde dönüşüm anlayışıyla farklı kentsel sorunlarla ortaya çıkan ihtiyaçlar gözetilecek ve farklı müdahale türlerini içerecek şekilde bütüncül yaklaşım geliştirilecek.

Bu kapsamda, yapı stoku ve kentsel altyapı niteliği, can ve mal kaybı bakımından afet risk durumu, etkilenen nüfus büyüklüğü, sosyal zorluklar, finansman gereksinimi gibi etkenler esas alınarak öncelikli dönüşüm alanları netleştirilecek.

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

Plan çerçevesinde, gayrimenkullerin gerçek değerleri belirlenecek ve değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı olarak kullanılacak.

Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki uyuşmazlıkların daha hızlı bir şekilde çözüme ulaştırılması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

TOKİ İZMİR KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

İzmir kentinde bu proje doğrultusunda kaç konut yapılacağı henüz netleşmedi. Konuya ilişkin resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

TOKİ'den konut almak isteyenlere müjde! 2 bin 546 TL taksitle konut satılacak! İşte ödeme planları...

Akaryakıtta yılın son indirimi! Araç sahipleri depolarını dolduracak! Haberi alan benzin istasyonlarına koşacak!

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira fiyatları deprem etkisi yaratacak düşüş! Kira fiyatları daha ne kadar düşecek?

Geri Dön