04 / 05 / 2024

2023 yılının yıldızı hangisi olacak? Seçime kadar borsa seçimden sonra altın!

2023 yılının yıldızı hangisi olacak? Seçime kadar borsa seçimden sonra altın!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı borsa olurken ikinci sırada ise altın yer almıştı. 2023 yılında dünya genelinde resesyon ve düşük büyüme senaryoları konuşulurken Türkiye seçim atmosferinde olacak. Seçime kadar borsa cazibesini koruyacak ancak seçimden sonra altında hareketlilik bekleniy



Borsa

2023’ün ilk çeyreğinde borsada alıcılı seyir devam edecek. 2022 yılını 294 dolardan tamamlayan borsa endeksi için çıkışlarda güçlü satışların gelebileceği seviye 350 dolar olacak. Endeks için 350 doların üzerinde 400 ve 500 dolar direnç bölgesi. Seçim sonrası piyasadaki likiditenin çekilmesine bağlı olarak farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir. Endeks için 260 ve 200 dolar güçlü destek bölgesi.

Enflasyon

Faizler seçim dönemine kadar tek haneli seyrini koruyacak. Seçimden sonra enflasyon bazında yükseliş olması mümkün. Enflasyon baz etkisiyle yüzde 35-40’lara kadar gerileyebilir.

Dolar

Dolar kuru seçim döneminde 18-22 TL bandında seyredebilir. Seçim sonrası politikalara bağlı olarak 27 TL’ye kadar yükselebilir. Ancak ana senaryo 18-24 TL bandı içerinde kalması.

Kıymetli metaller

Faiz artırımları nedeniyle olumsuz etkilenen kıymetli metallere 2023’ün özellikle ikinci yarısında ilgi artabilir. Böyle bir durumda altın fiyatlarında seçimden sonra yükseliş görülmesi mümkün.

Risk primi

Yaz aylarında 908 seviyesine kadar tırmanan Türkiye’nin 5 yıl vadeli CDS risk primi 508 seviyesinde. Mevcut seviyesi halen yüksek olan risk priminin seçim sonrasında ekonomide açıklanacak yeni önlemlere göre gerilemesi öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön