15 / 05 / 2024

2023 YKS sonuçları, tercih takvimi açıklandı mı? 2023 YKS tercihleri nereden yapılıyor?

2023 YKS sonuçları, tercih takvimi açıklandı mı? 2023 YKS tercihleri nereden yapılıyor?

Milyonlarca adayın gözü kulağı 2023 YKS sounuçlarına çevrildi. YKS sonuçları belli olur olmaz merak edilecek olan ilk şey YKS tercihleri 2023 işlemleri olacak. Peki, 2023 YKS tercih takvimi açıklandı mı? 2023 YKS tercihleri nereden yapılıyor?



YKS aslında Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşan sınavların toplamına verilen addır. Türkiye'de bir üniversiteye kayıt olmak isteyen adaylar bu sınavlara girmek zorundadır. Söz konusu sınava Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri, yurt dışı okulları) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvuru yapabilirler.

Milliyet'te yer alan detaylara göre, 2022-2023 Eğitim yılında YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapıldı. TYT 17 Haziran'da uygulanırken AYT ve YDT 18 Haziran'da sonlandı. Peşinden YKS sonuçları için araştırmalar hız aldı.

ÖSYM YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, YKS sonuçlarının 20 Temmuz tarihinde açıklanacağını duyurdu. 20 Temmuz tarihine kısa süre kalırken, YKS tercih tarihleri de merak konusu oldu. 

ÖSYM sınav takvimine göre 2023 YKS sınav sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.

YKS TERCİH TARİHLERİ 2023 NE ZAMAN? 

YKS sonuçları açıklanmasının hemen ardından YKS tercih tarihleri duyurulacak. ÖSYM, YKS tercih kılavuzunu paylaşarak tüm detaylara yer verecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHİ NASIL YAPILIR? 

YKS tercihleri ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. YKS programları ve kontenjanları kılavuzunda taban puanları ve kontenjanlar bulunuyor. YKS'de adayların 24 tercih hakkı olacak.

Valentium Ispartakule resmen başlıyor! Aşçıoğlu'ndan Ispartakule'ye tam 574 konutluk yeni proje!

Merkez Bankası rezervlerinde erime durdu, TL’de hız kazandı!

Villa Rota Didim satışta! Yeni proje! 


Geri Dön