03 / 05 / 2024

2023'te asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez sınır konuldu!

2023'te asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez sınır konuldu!

Asgari ücret zammında tahminler netleşiyor! İşte son açıklama ve tahminler



2023 yılında asgari ücret zammında tahminler de netleşmeye başladı. Bilindiği üzere Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelecek. Komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda da asgari ücret Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek. Bu süreçten önceyse Cumhurbaşkanı, Hazine ve Maliye Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan önemli açıklamlar peş peşe geldi.

Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak" ifadesi asgari ücret tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. 

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç ise mevcut açıklamalar ışığında olası asgari ücret tahminlerini enflasyon verilerini de dikkate alarak hesapladı. İşte güncel 2023 asgari ücret tahminleri...

EN KAPSAMLI MÜDAHALEYİ YAPACAĞIZ"

2023 te asgari ücret ne kadar olacak? İlk kez sınır konuldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi. Bilgin, "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuştu.

Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücrette yüzde 50 artış yaptık ama daha önemlisi bütün ücret türü gelirlerden verginin kaldırılması oldu, sonra aritmetik bir ortalamayla yüzde 80 bir zam yaptık, kümülatif olarak yüzde 95'e takabül ediyor. Yeterli mi? Bu enflasyon karşısında yetersiz. Aralıkta yeniden asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya geleceğiz. Bu tahribatı, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı.

"YERE SAĞLAM BASAN ADIMLAR ATACAĞIZ!"

Asgari ücretle ilgili telaffuz edilen rakamlar hakkında ne düşündüğü de sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin" dedi.

ASGARİ ÜCRETTE BİR İLK! BAKAN ALT SINIR KOYDU

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir televizyon programında asgari ücret hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati "2002 yılından bugüne kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi. Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu yıl enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM ZAM YAPILACAK MI?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön