30 / 04 / 2024

2023'te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

2023'te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Yeni gayrimenkul kiralamak isteyenlerin bazı konularda tedbirli olması gerekiyor. Peki, Ev, ofis veya işyeri kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte detaylar...



Herhangi bir taşınmaz kiralarken taraflar arasında kira sözleşmesi yapılır bu en önemli konulardan biri. Ev, iş yeri ve ofis gibi alanlar, konaklama veya çalışma gibi amaçlara hizmet eder, bu gayrimenkulleri kiralamak isteyenler, mekân seçiminden yasal prosedürlere kadar her detayına dikkat etmeli.

2023 te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

EV KİRALARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

1) Ev kiralamak isteyenlerin il olarak dikkat etmesi gereken nokta evin konumu. Kiralamayı düşündüğünüz konutun hem muhit olarak sizin yaşayabileceğiniz bir yerde olması hem de işinize ve günlük hayatta devamlı olarak gitmeniz gereken yerlere ulaşım açısından rahat bir noktada olması önemlidir.

2) Evin bulunduğu binanın deprem dayanıklılık raporu gibi belgelerine bakılmalıdır.

3) Apartman aidatının ve ortak giderlerin aylık ortalama miktarının ne kadar olduğu bilinmeli. Apartman aidatları binalar arasında ekonomik olarak büyük değişiklikler gösterebilir.

4) Evin tesisatında herhangi bir problem olup olmadığı araştırılmalıdır. Yapılması gereken tamirat ve boya badana gibi işlemlerin masraflarının nasıl karşılanacağı konusu netleştirilmelidir.

5) Evcil hayvan sahibi olan kişilerin konut kiralarken ev sahibinin ve apartman yönetiminin evde evcil hayvan barındırma konusundaki yaklaşımını öğrenmeleri gerekiyor.

6) Banyoda ve mutfakta kullanılan temel beyaz eşyalar için evde yeterli alan olup olmadığı kontrol edilmelidir.

7) Evi kiralayan kişinin konutun gerçek sahibi veya onun yetkilendirdiği bir kişi olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Aksi durumda gelecek günlerde kira sözleşmesiyle ilgili bir sorun yaşandığında muhatap olarak herhangi birini bulamayıp istenmeyen sıkıntılar yaşanabilir. axasigorta. com'da yer alan detaylara göre, Tapu bilgilerinden konut sahibi kontrol edilebilir. Aynı şekilde kira sözleşmesinde belirtilen konut ile kiralanan evin aynı olup olmadığı da yine tapu bilgilerinden teyit edilebilir.

2023 te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

KİRA SÖZLEŞMESİNDE İMZA YETKİSİ

Kira sözleşmesinde imza yetkisi, hak sahibi ve kiracıdadır. Mülk sahibi, vekalet aracılığı ile imza yetkisini başkasına devredebilir. Kiracı ise ev sahibinin kabul ettiği şartlarda vekalet aracılığı ile başkasına imza attırabilir.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Geçim derdi vatandaşı kredi kartına mahkum etti! Kredi kartı borçları asgari ücretin 2.5 katına ulaştı!


Geri Dön