11 / 05 / 2024

2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları peş peşe açıklandı!

2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları peş peşe açıklandı!

Bu senenin uçak ve otobüs bileti fiyatlarının ilk beş ayındaki karnesini açıkladı. Peki, en pahalı ve en ucuz uçuş nerelere yapıldı? İşte detaylar...



Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Heybilet CEO'su Samet Koç, vatandaşların vize başvurularında uzun süredir problem yaşadığını ve yaz sezonunun açılmasıyla birlikte birçok kişi çözümü vizesiz seyahat edebilecekleri ülkelere gitmekte bulduğunu belirtti.

Dünya genelindeki ekonomik dalgalanmalardan dolayı yükselen bilet fiyatları, hem yurt dışına hem de yurt içine seyahat edecekler için yeni bir krize dönüştüğünü söyleyen Koç, "Biz de bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla platformumuzu ziyaret eden herkese, yolculuk masraflarını azaltmaları için en uygun bilet ve rota seçeneklerini sunuyoruz" diye kaydetti.

2023 ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları peş peşe açıklandı!

EN PAHALI YURT DIŞI YOLCULUĞU NEREYE YAPILDI!

Samet Koç'tan edinilen bilgiler kapsamında bu yılın ilk beş ayında hem uçak hem de otobüs bileti fiyatlarında artış sürüyor. Yurt dışına en pahalı uçak seyahati 185 bin 557 lira ile Ankara'dan Arjantin'nin Bahia Blanca şehrine gerçekleştirildi.

Onu İstanbul'dan Kuzey Hindistan'ın başkenti Leh ve Güney Kore'nin başkenti Seul'a yapılan uçuşlar takip etti. Benzer bir tablo yurt dışına otobüsle yapılan yolcukluklarda da dikkat çekti. En pahalı yurt dışı otobüs yolculuğu 3 bin 680 lira ile İstanbul ve Almanya'nın kuzeybatısındaki Duisburg kenti arasında yapıldı.

Sonrasında ise yine İstanbul'dan Almanya'nın Dortmund ya da Essen şehirlerine yapılan yolculuklar izledi. Yurt içi otobüs seyahatlerinde ise en pahalı biletler 1.050 liraya İstanbul'dan Datça’ya giden kişilere satıldı. Hopa - Uşak, Bodrum - İstanbul rotaları da pahalı bilet ücretleriyle ilk üçte yer aldı.

EN UCUZ YURT DIŞI UÇAK BİLETİ NE KADAR?

Pahalı yolculuk biletlerininin yükünü hafifletmek isteyen kişiler, çözümü en uygun maliyetlerle gidebilecekleri yerlere aramaya başladı. İstatistikler baz alındığında geride bıraktığımız aylarda yurt dışına en ucuz uçak biletleri bin 169 lira ile İstanbul'dan Tahran'a gidecekler için satışa çıkarıldı.

Yurt dışına en düşük otobüs biletlerinin ise İzmir - Erbil veya İstanbul - Tiflis / Süleymaniye rotalarını kapsadığı gözlemlendi. En ucuz yurt içi otobüs yolculuğu da 5 liraya Kahramanmaraş'tan Osmaniye'ye gerçekleştirildi. Bunu Karabük - Çerkeş ve Ceyhan - Gaziantep rotası izledi.

Sultangazi rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!


Geri Dön