29 / 04 / 2024

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada mayıs ayı ihracatının yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olduğunu belirtti, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeridir." dedi.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş sosyal medya hesabı üzerinden merakla beklenen mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

Yaptığı açıklamada Mayıs ayında ihracatın yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden bakan Muş, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeri.  İhracatımız büyümenin itici gücü olmaya devam edecek." dedi.

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Türkiye ekonomisi dayanıklı seyretti

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada da küresel ekonomide büyümenin düşük seyretmesi ve enflasyonun beklenenden daha kalıcı olmasının toparlanmayı kırılgan hale getirdiğine ve son dönemde finans sektöründeki çalkantıların beklentileri kötüleştirdiğine değinildi.

Bu senenin başlarında enerji fiyatlarının 2022 yılındaki zirvelerin oldukça altında seyretmesinin ve Çin'in yeniden açılmasının küresel ekonomiyi olumlu etkilemesinin beklendiği bildirilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"ABD ve Avrupa'daki bankacılık sorunları riskleri artırmıştır. IMF'nin nisan 2023 Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda, küresel büyümenin 2023'te yüzde 2,8 şeklinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. IMF'nin 2023 yılı reel GSYH tahminlerine göre, Avro Bölgesi'nde yüzde 0,8, ABD'de yüzde 1,6 büyüme, İngiltere'de ise yüzde 0,3 daralma gerçekleşmesi öngörülüyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön