11 / 05 / 2024

2030 yılında 5 trilyon dolarlık patlayacak

2030 yılında 5 trilyon dolarlık patlayacak

Metaverse altyapıları, 2022’nin ilk 5 ayında toplamda 120 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Metaverse’de Değer Yaratmak raporuna göre metaverse, 2030 yılına kadar ise küresel ölçekte 5 trilyon dolarlık bir yatırım alanı yaratacak.



Söz konusu raporda; 1978 yılında ilk çok oyunculu ve gerçek zamanlı sanal oyun olan MUD1’in ortaya çıkmasıyla başlayan metaverse tarihinin önemli kilometre taşları ortaya konuyor. Sanal dünyada gerçek bir iş olarak açıklanan metaversede değer yaratmak için dikkat edilmesi gerekenlerin paylaşıldığı bu raporda; tüketicileri, nelerin heyecanlandırdığının yanında genel olarak şirketlerin başarılı uygulama alanları de ele alınıyor.

Ayrıca alternatif para birimlerini kullanarak ticaretin dönebileceği, artırılmış gerçekliğin birçok alanda kullanılacağı Metaverse’ün, daha birçok alanı kapsayacağı ve çok büyük olacağı vurgulanıyor. Günümüzde şirketler de tüketiciler de ilk Metaverse deneyimlerini yaşamaya devam ediyor; sosyalleşmeden ticarete, spordan sanal öğrenmeye kadar hemen her türlü günlük faaliyetini bu çoklu evrene taşıyabiliyor.

Ankete katılan tüketicilerin yaklaşık üçte 2'si, insanlarla bağlantı kurma ve uzaktaki iş arkadaşlarıyla iş birliği süreçlerinde Metaverse’ü kullanma konusunda heyecan duyduklarını belirtiyor. Anket sonuçları, metaversede aktif olan tüketicilerin yaklaşık yüzde 79’unun da burada satın alma işlemi gerçekleştirdiğini gösteriyor.


Geri Dön