27 / 04 / 2024

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 



İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  İzmir  için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı. 

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar açıklamasında deprem ve kentsel dönüşümün İzmir'in en kritik konuları olduğunu belirterek, bu konularda daha fazla zaman kaybına tahammül olmadığını belirtti. Ender Yorgancılar ayrıca açıklamasında tam 21 fay kırığı olan bir şehirde 36 bin binanın dönüşümü söz konusu iken, okulları büyük risk altında iken, ne insanının ne de sanayinin güvende olmadığını da belirtti. 

21 fay kırığı olan İzmir de 36 bin bina riskli!

İşte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın o açıklamaları...


Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ilk gününde İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda İzmir iş dünyası ile bir araya geldi Söz konusu toplantıda Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da çok önemli açıklamalar yaptı. 


İZMİR İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Açıklamasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çağrı yapan Ender Yorgancılar, şöyle konuştu: "Şehrimizin depreme hazırlanmasının en önemli husus olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Deprem ve kentsel dönüşüm İzmir'in en kritik konuları arasındadır. Bu konularda daha çok  zaman kaybına tahammül yoktur. 21 fay kırığı olan bir kentte toplamda 36 bin binanın dönüşümü söz konusu iken, okulları büyük risk altında iken, ne insanımız ne de sanayimiz güvende değil. İzmir’i gecekondu şehri olmaktan kurtarmamız gerekiyor. Fakat, bu da yanlış anlaşılmasın. Şehrimiz Manhattan da olmasın. Yabancı misafirlerimizin havaalanından sonra gördüğü ilk bölge olan Yeşilova bölgesi ve Uzundere bölgesi aslında bizim derdimizi anlatıyor.. Sonuç olarak söyleyebilirim ki, İzmir ili sahip olduğu potansiyeli ile yerelden kalkınmanın en önemli itici gücüdür. İzmir, Türkiye için bir şanstır. Yeter ki, kaynaklarımızı bu kent  için doğru ve etkin bir şekilde kullanalım. Ülkemizin tüm şehirlerine örnek bir kent modeli oluşturmalıyız." dedi.

 

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

3 ildeki 55 adet arsa satılıyor! 273 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul alabilirsiniz!

İslam Memiş 'sakın almayın' diyerek uyardı: 'Konuşurken bile rekor kırıyor'


Geri Dön