30 / 04 / 2024

210 gram ekmeğin fiyatı gündem oldu! İşte o il!

210 gram ekmeğin fiyatı gündem oldu! İşte o il!

Fiyat artışlarıyla birlikte, ekmek bu şehirde artık daha maliyetli. Yeni bir fiyat rekoru kırarak, 210 gram ekmek artık bu yeni fiyatta satışa sunulacak. Artan maliyetler artık en başta ekmek fiyatlarını da etkilemeye başladı. İşte güncellenmiş ekmek fiyat detayları haberin devamında...



2023 yılında zam furyası devam ederken ekmek ve diğer unlu mamuller de zamlanıyor. Güncel olarak bir ilde ekmek fiyatının artması dikkat çekti. İşte ekmek fiyatının arttığı o ilde güncel ekmek fiyatları ve diğer detaylar...

Ekmek hangi ilde daha pahalı satılmaya başladı?

Kars'taki Fırıncılar ve Lokantacılar Odası, yükselen işletme giderleri nedeniyle ekmeğin fiyatının artırılması için resmi bir talepte bulundu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu isteği kabul etti. Şubat ayında yapılan zammın ardından, yeni bir karar alındı ve ekmeğin fiyatı 5 liradan 7,5 liraya çıkarıldı. Artık Kars'ta 210 gram ekmek 7,5 lira olarak satışa sunulacak.

210 gram ekmeğin fiyatı gündem oldu! İşte o il!

Yurt genelinde ekmek fiyatları ne kadar?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Lideri Halil İbrahim Balcı, yükselen maliyetleri nedeniyle, "Haziran başında un desteklerinin kaldırılması sonucu un fiyatları yüzde 50 oranında arttı. Ayrıca, Temmuz ayında asgari ücretin getirdiği yüzde 4'lük artış ve işletme maliyetlerimizde gözlenen yaklaşık yüzde 60'lık yükselme sebebiyle, uzun süredir 5 lira olan 200 gram ekmek fiyatını 7 ila 7,5 lira arasına çıkarmayı planlıyoruz. Ekmeğin kilo fiyatı 35,5 lirayı geçmeyecek" ifadelerini kullandı.

Ekmek 10 TL oldu mu?

Balcı, "10 TL ya da 12 TL gibi ekmek fiyatlarının geleceği iddiaları doğru değil. Geçmişte de benzer iddialar ortaya atılmıştı. Örneğin, 2022 Mart'ta ekmek fiyatının 7,5 TL olacağına dair söylentiler vardı. Aralık 2022'de ise 10 TL olacağına dair devam etti. Ancak şu anda 2023 yılının ortasındayız ve 210 gram ekmek 7,5 TL, 200 gram ekmek ise 7 TL'dir. Dolayısıyla, 10 TL'lik bir ekmek fiyatı şu an için ne gündemimizde ne de planlarımızda yer alıyor." şeklinde konuştu.

Ekim ayı itibarıyla simit ve poğaça fiyatlarına zam geliyor!

Ekmek, un, süt, şeker, peynir derken bir zam da ona. Markette satılmıyor ama evlerin vazgeçilmezi

Ekmeğe bir ayda ikinci zam


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön