01 / 05 / 2024

Ekim ayı itibarıyla simit ve poğaça fiyatlarına zam geliyor!

Ekim ayı itibarıyla simit ve poğaça fiyatlarına zam geliyor!

Gıda fiyatları yükselmeye devam ediyor. Yeni yıla girerken temel yiyecek ürünlerine zam yapılacak! Ekmek fiyatlarındaki artış, vatandaşların hayatlarını giderek zorlaştırıyor. Simitten sonra şimdi de ekmek bütçeyi zorlayacak. İşte yaklaşan ekmeğe ve simide zam detayları...



Türkiye'de yaşayan vatandaşlar temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışlarıyla mücadele ediyor. Özellikle ekmek, simit ve poğaça gibi günlük tüketilen gıda maddelerine yapılan zamlar, bütçesi sınırlı aileler için yaşamı daha da zorlaştırıyor. Bu kez de yılbaşı için ekmeğe yapılacak olan zamlar sinyalini vermeye başladı. Ancak yılbaşına kalmadan ekimden itibaren de zamlar yolda.

Ekmeğe, simide ve poğaçaya zam 

2023 yılında başlangıçta 5 lira olan ekmek ücretleri, 7 liraya çıkmış durumda ve bu durum, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle düşük gelirli haneler, bu temel yiyecek maddesinin yükselen maliyeti karşısında sıkıntı yaşamakta.

Ekmek maliyetlerindeki yükselme, simit ve poğaça gibi küçük yiyeceklerin fiyatlarını da etkiledi. Önceki 7 lira olan simit artık 10 lira olarak satılıyor. Aynı şekilde, poğaça da fiyatını 9 liradan 12,5 liraya çıkardı.

Ekim ayı itibarıyla simit ve poğaça fiyatlarına zam geliyor!

Simide Ekim'den itibaren zam

AYESOB (Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği), fırıncıların isteği üzerine simit fiyatlarında artış yapma kararı aldı. Yeni fiyatlandırma Ekim ayı başlangıcında uygulanmaya başlayacak ve simitler artık 10 lira olacak. 

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden zamlara ilişkin açıklama

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) tarafından yapılan açıklamada, fırıncıların karşılaştığı maliyet yükseltilerinin göz ardı edilemeyeceğini belirtildi. Temel maliyet unsurları olan un, susam, yakıt ve asgari ücretteki artışlar nedeniyle simit fiyatlarında bir güncelleme yapmanın kaçınılmaz olduğu vurgulandı. AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, tüketici dostu bir yaklaşım sergileyerek, zammın makul tutulduğunu ifade etti.

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, şu an için ekmeğin fiyatında bir artış talebinin bulunmadığını ifade etti. Fakat yılbaşına yaklaşırken ekmek fiyatlarında bir yükseltme ihtimalinin masaya yatırılabileceğini söyledi. Bu olası zam haberi, şimdiden vatandaşları ekonomik açıdan düşündürmeye başladı. 

Marketteki un, süt, ekmek ve ayçiçek yağına gel zamdan bile bin beter bir haber. Resmen gıdada felaket haberi

Ekmek ya da süt değil ama yine de vatandaşın cebini yakacak. Yüzde 60 oranında zam geldi. Paranın hepsini bitirececek

Ekmek, un, süt, şeker, peynir derken bir zam da ona. Markette satılmıyor ama evlerin vazgeçilmezi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön