29 / 04 / 2024

24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilecek mi? Bakan Tekin resmen açıkladı!

24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilecek mi? Bakan Tekin resmen açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Tekin, ayrıca muhalefetin "24 Kasım tarihinde öğretmenlere ikramiye verilsin" çağrısına cevap verdi.



Öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye talepleri sorulan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Maliye Bakanlığı ile istişare halinde öğretmen arkadaşlarımızın mali sorunlarını çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarına yönelik bütçe sınırları kapsamında yapabileceğimiz her şeyi yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekin, Aynı zamanda, sözleşmeli öğretmenlere yönelik soruya, sözleşmeli öğretmenlerin ayrı bir kategori olmadığını ve süreleri tamamlandıktan sonra kadroya geçtiklerini ifade etti. 

24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilecek mi? Bakan Tekin resmen açıkladı!

"ÖĞRETMEN ATAMALARI MUTLAKA OLACAK"

Tekin, ücretli öğretmenler için ek ders ücretlerinde yüzde 25 bandında bir zam yapıldığını söyledi.

Bakan Tekin, öğretmen atamasına yönelik sorulan soruya, "Mutlaka olacak. Tarih olarak, bütçenin TBMM Genel Kurulu'ndan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuda istihdam edilecek toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi daha sonra netleştireceğiz” diye konuştu.

24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye verilecek mi? Bakan Tekin resmen açıkladı!

BAKAN IŞIKHAN’DAN YENİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Öte yandan, milyonlarca kişiyi etkileyecek asgari ücret zammına yönelik açıklamalar peş peşe geliyor. Asgari ücretli çalışan milyonların gözü aralık ayında toplanacak komisyona çevrildi. 

Bu kapsamda, hükümetten yeni bir asgari ücret mesajı geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesi asgari ücret zammına ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Işıkhan, asgari ücret zammına yönelik değerlendirmelerde bulunarak aralık ayının ilk haftasında işçi ve işveren tarafını davet edeceklerini ifade etti. 

Komisyon çalışmalarını böylece başlatmış olacaklarına vurgu yapan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en önemli ilke olacak” değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının başlayacağını tarihe yönelik yöneltilen soruya aralık ayının ilk haftasında işçi ve işveren temsilcilerinin davet edileceğini ve komisyon çalışmalarını böylece başlatacaklarını belirtti. 

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Geri Dön