06 / 05 / 2024

25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacak!

25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacağını söyledi. İşte detaylar...



25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini müjdelediğini dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Murat Kurum, gençlerin, emeklilerin, şehit ve gazi ailelerinin, genç kardeşlerimizin kontenjanlarının olduğu ve rekor başvuru sayısına ulaştıkları projeyi de kararlı bir şekilde yürüttüklerini söyledi. Bakan Murat Kurum, "Burada Cumhurbaşkanımız, bir müjdeyi daha milletimizle paylaştı. Altyapısı hazırlanmış arsa sayısını 1 milyona çıkardı. 1 milyon konut yapılacak arsamızı, altyapısını, elektriğini, suyunu, yolunu yapmak suretiyle vatandaşımızın hizmetine sunacağız." dedi. 

25 Ekim de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacak!

Kurum ayrıca konuyla ilgili olarak "Bize de vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı 81 ilimizde 622 ilçemizde atmış olacağız. 25 Ekim'de de aynı anda 5 bin konutluk temelimizi atıyor olacağız." dedi.

Konya'da da bu kapsamda 7 bin 655 konut ayırıldığını dile getiren Bakan Kurum, kentte 500 sanayi ve iş yeri olmak üzere 11 bin 390 konutluk arsa temini yapıldığını belirtti.

TOKİ taksitleri sabit mi? Ödemeler ne zaman başlayacak?

TOKİ 250 bin sosyal konut projesinin ilk görselleri ortaya çıktı!

TOKİ Antalya'daki 17 arsayı yüzde 25 peşinat, 36 ay vadeyle satıyor! KDV'den muaf arsaları kaçırmayın!


Geri Dön