28 / 04 / 2024

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde yaptığı açıklamada 81 ilin tamamında dönüşüm seferberliği içinde olduklarını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımın yaşandığı şehirler arasında yer alan Adıyaman’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde önemli açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, buradaki konuşmada, “Asrın felaketinin acısını, yalnıza 11 şehrimiz değil, 85 milyon olarak hep birlikte yaşadık. Ancak istisnasız olarak hepimiz ‘her gecenin bir sabahı, her karanlığın bir aydınlığı olduğuna’ tüm yüreğimizle inandık. Dün Kahramanmaraş ve Hatay’dan, bugün Adıyaman’dan; kentlerimiz, milletimiz yeniden ayağa kalkıyor. Adıyaman’ın yeni yüzyılı yükseliyor. Baştanbaşa bütün Anadolu yükseliyor. Büyük ve Güçlü Türkiye yükseliyor.” diye konuştu.

Depremin 50. gününde Adıyaman da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!

"TARİH ŞAHİT OLSUN”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, bir daha aynı acıları yaşamamak için devletin ve milletin bir olarak 81 şehirde tarihi bir dönüşüm seferberliği içinde olduğunu kaydederek önemli açıklamalar yapan.

Bakan Kurum açıklamasında, tüm deprem bölgesinde, yeni konutlar için, 15. günde ilk sözleşmeleri imzaladıklarını kaydederek, 46. günde Kahramanmaraş’ta, 47. günde Hatay’da temelleri attıklarını söyledi. "bugün de sayısı 53 bin 830’a ulaşan yuvalarımızın harcını, 50. günde Adıyaman’ımızda hep birlikte karıyoruz." diyen Bakan Kurum, "Tarih şahit olsun! Milletimiz şahit olsun! Adıyaman şahit olsun!” diye konuştu.


Geri Dön