06 / 05 / 2024

Bakan Kurum deprem bölgesinde duyurdu: 17 bin 902 konutun temeli atılacak!

Bakan Kurum deprem bölgesinde duyurdu: 17 bin 902 konutun temeli atılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 17 bin 902 konutun temelinin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle atılacağını belirtti. İşte detaylar...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde büyük yıkımın meydana geldiği Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Burada deprem konutlarının yapıldığı TOKİ şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Kurum'un yanında Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve kurum müdürleri de hazır bulundu.

İncelemelerinin ardından kameraların karşısına geçen Bakan Kurum, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, "Depremden sadece 46 gün sonra bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderirken, diğer yandan geçici barınma alanlarının inşasına devam ediyoruz. Öte yandan kalıcı konutların yapımı için bilim insanlarımız ve vatandaşlarımızla, depremin ilk anından itibaren el ele, gönül gönüle duruşu sergilemeyi sürdürüyoruz. Milletimize söz verdik ve bu sözü tutmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz. Devletimiz, güçlüdür. Daha önceki afetlerde olduğu gibi ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları sürdüreceğiz. Sözlerimizi eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız bize dua ediyor, teşekkür ediyor. Onlarla birlikte bu konutların sürecini tamamlayacağız" dedi.


Geri Dön