30 / 04 / 2024

11 şehirde eş zamanlı 17 bin 902 konutun temeli atılıyor!

11 şehirde eş zamanlı 17 bin 902 konutun temeli atılıyor!

Depremin vurduğu kentlerde yeniden inşa süreci bugün itibarıyla resmen başlıyor. İhale süreci tamamlanan 46 bin konutun, 17 bin 902'sİ için bugün 11 ilde eşzamanlı temel atma töreni yapılacak.



Deprem bölgesinde hayata geçirilen yeni konutlar için start verildi. 6 Şubat depremlerinden 46 gün sonra Afet Konutları için ilk temel de atılıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek olan törenle, 11 şehirde toplamda 17 bin 902 konutun temeli eşzamanlı şekilde atılacak. Tören alanından temel atılacak noktalara canlı bağlantılar gerçekleştirilecek. Yine verilen bilgiye göre, Cuma günü de yine Hatay’da tören yapılacak.. 2 günde 20 bini aşkın konutun yapımına başlanılması planlanıyor.

11 şehirde eş zamanlı 17 bin 902 konutun temeli atılıyor!

 

"SÖZ, YENİDEN YÜKSELECEK ANADOLU"

 

Konuyla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu ifadeleri kullandı: “Söz, yeniden yükselecek Anadolu! Söz, yeniden baharlar gelecek topraklarına! Söz, yine huzur, mutluluk dolacak yuvalarına! 1 yılda afetzede vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturacağız! Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk temelleri atıyoruz."

Milliyet'te yer alan habere göre, diğer bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesine dün geldi. Burada afet konutlarının hayata geçirildiği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şantiyesinde incelemeler yaptı. Bakan Murat Kurum’a Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve kurum müdürleri eşlik etti. Burada önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu dile getirerek, depremden yalnızca 46 gün sonra bir taraftan vatandaşların ihtiyaçlarını giderirken, diğer yandan da geçici barınma alanlarının inşasını yürüttüklerini söyledi. 


Geri Dön