17 / 05 / 2024

11 şehirde eş zamanlı 17 bin 902 konutun temeli atılıyor!

11 şehirde eş zamanlı 17 bin 902 konutun temeli atılıyor!

Depremin vurduğu kentlerde yeniden inşa süreci bugün itibarıyla resmen başlıyor. İhale süreci tamamlanan 46 bin konutun, 17 bin 902'sİ için bugün 11 ilde eşzamanlı temel atma töreni yapılacak.



Bakan Murat Kurum, diğer yandan kalıcı konutların yapımı için bilim insanlarımız ve vatandaşlarımızla, depremin ilk anından ile el ele, gönül gönüle duruşu sergilemeye devam ettiklerini söyleyerek, "Milletimize söz verdik ve bu sözü tutma adına gece-gündüz çalışıyoruz. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz." DEDİ.


'46 BİN 327 KONUTUN SÖZLEŞMESİNİ YAPTIK'

Yaptığı açıklamada depremden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak temel atacakları toplamda 46 bin 300 konutun sözleşmesini yaptıklarını dile getiren Murat Kurum, Gaziantep'te yeni yerleşim yerlerine ilişkin çalışmaları, ilerlemeleri sahada görmek için hep beraber vatandaşlar ile istişareler yapmak için Nurdağı'na geldiklerini söyledi.

Bakan Kurum açıklamasında burada ilk temellerini atacakları yeni yerleşim yerlerini istişare içerisinde görüşmeler yapmak suretiyle kararlarını verdiklerini söyleyerek, toplamda 46 bin 327 konutun sözleşmesini yaptıklarını söyledi.

11 şehirde eş zamanlı 17 bin 902 konutun temeli atılıyor!

17 BİN 902 KONUTUN TEMELİ BUGÜN ATILIYOR

Bakan Murat Kurum, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile 11 şehirde 17 bin 902 konutun temelinin atılacağını dile getirdi. Bakan Murat Kurum vatandaşlarımızı bir an önce evlerine yerleştirmek amacıyla çalışmaları yürüttüklerini kaydederek, söz verdikleri gibi 2-3 ay içinde toplamda 11 ilde toplam 319 bin konutumuzun yapımını başlatacaklarını söyledi.

Bakan Kurum sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Ardından etap etap şu an itibarıyla 650 bin konutun yapımını hem merkezlerimizde hem de köylerimizde eş zamanlı şekilde yürütüyor olacağız"

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

AFAD, deprem üretebilecek fayları peş peşe açıkladı: Tam 80 fayın eli kulağında! İstanbul'da da buralara dikkat!

Bakan Kurum deprem bölgesinde duyurdu: 17 bin 902 konutun temeli atılacak!


Geri Dön