27 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi gelişmiş ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz.” diye konuştu.



Bakanı Mehmet Özhaseki şöyle devam etti; Deprem bölgesinde bulunan köy evlerinin çelikten yapılacak olması vatandaşlarımızı memnun etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki afet konutlarının ve köy evlerinin yapımı ve tamamlanmasını devam ettiriyor. Buna göre köy evlerinin hafif çelikten yapılacak olması, afetzede vatandaşları memnun etmiş durumda.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz cuma günü ‘Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’ndan öne çıkan sonuç ve tavsiyeleri kamuoyu ile paylaşmış ve Şûra’daki verilen tavsiyeleri dikkate alarak köy evlerinin hafif çelikten yapılacağını belirtmişti. Bakan Özhaseki, afetzede vatandaşların, köy evlerinin çelikten yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti anlatan bir videoyu resmî sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

ÇELİK OLDUĞU ZAMAN DAHA RAHAT UYUYACAĞIZ

Vatandaşlar, çelik evlerin depremde yıkılmayacağını kaydederek çelikten yapılacak evlerde daha rahat uyuyacaklarını söylediler. Hafif çelikten yapılan evlerin daha dayanıklı olduğunu belirten vatandaşlar şunları söyledi; “Vatandaşın evlerine kavuşması adına evlerin çelikten yapılması bizim için de çok iyi olur. Yeni çelik evler daha iyi ve daha güvenli olur. Çelik yapılar bizim için daha güzel olur. Deprem yaşadığımız için evlerimiz çelikten yapıldığı zaman daha rahat uyuyacağız çünkü yıkılmayacak.”

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

YÜZ BİN KÖY EVİNİ ÇELİKTEN YAPACAĞIZ

Bakan Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, yapımını tamamlayıp teslim ettikleri ve yapımına başladıklarıyla beraber toplam yüz kırk üç bin iki yüz yetmiş bir köy evi inşa edeceklerini kaydetti. Çelikten yapacakları depreme dayanıklı evlerin, vatandaşların yüzünü güldürdüğünü belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi çelikten yapacağız. Deprem bölgesinde, yapımını tamamlayıp teslim ettiklerimiz ve yapımına başladıklarımızla birlikte toplam yüz kırk üç bin iki yüz yetmiş köy evi inşa edeceğiz. İleri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten depreme dayanıklı inşa edeceğimiz yüz bin köy evimizin duyurusu vatandaşlarımızın da yüzünü güldürdü. Onların memnuniyeti bizim de gururumuz oldu. Bir kısmını ahırlı olarak inşa edeceğimiz köy evlerimizi inşallah en kısa sürede tamamlayıp afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.” dedi.

 

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Bakan Özhaseki'den son dakika 'Yerinde Dönüşüm Projesi' paylaşımı! 

 


Geri Dön