27 / 04 / 2024

25 günde ev sahibi olmak isteyenler haberi okudu bile! Talep yüzde 300’ü aştı

25 günde ev sahibi olmak isteyenler haberi okudu bile! Talep yüzde 300’ü aştı

Konut fiyatlarındaki astronomik yükseliş ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürürken bir yandan da alternatif arayışına da itiyor. Kira ödemek ve her yıl gelecek zamlar için endişelenmek istemeyenlerin yeni gözdesi prefabrik evler. Peki prefabrik ev almak mantıklı mı, prefabrik evde



2020 yılının başında hayatımıza giren pandemi ile birlikte satışları artan prefabrik evler pandeminin sonuna gelmemize rağmen hala büyük ilgi görüyor. Bunun tek nedeni doğa ile iç içe müstakil bir evde oturma isteği değil. Konut fiyatlarındaki korkunç artış ev sahibi olmak isteyen vatandaşları prefabrik evleri de alternatif olarak görmek zorunda bırakıyor.

PREFABRİK EV NEDEN TERCİH EDİLİR?

Peki prefabrik evde yaşamanın avantajları ve dezavantajları neler, prefabrik ev almak için ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaç duyulur?

Hızlı inşa süreci ve betonarme gibi klasik konut modellerine göre ekonomik oluşundan dolayı prefabrik evler müstakil konut sahibi olmak isteyenlerin tercihi oluyor. Prefabrik evlerle normal konut modelleri arasında pek bir fark bulunmuyor. Hatta prefabrik evler, klasik konutlara göre daha geniş ortamlar sunabiliyor. Bunun başlıca nedeni, prefabrik evlerde yapı güvenliğinin çok yer kaplayan ve duvar panelleri içerisine gizlenebilen özel çelik taşıyıcılar ile olması.

Prefabrik evler, saha işçiliğini azaltıyor ve çok sayıda usta organizasyonunu ortadan kaldırıyor. Ortalama bir evin tüm malzemelerinin üretilip sevke hazır gelmesi için bir hafta yeterli olmakla birlikte evin oturuma hazır duruma gelmesi 20-25 günü buluyor. Burada önemli bir avantaj da konut maliyetinin en baştan bilinmesi.

Prefabrik ev almak isteyenler, ödemeleri gereken fiyatı sözleşme aşamasında netleştirebiliyor.

BÜTÇEYİ DE RUH SAĞLIĞINI DA KORUYOR

Prefabrik evlerde yaşayanlar klasik konut eksikliği yaşamadını ifade ederken, hem deprem riskinden hem de stresten uzak kaldıkları için ruhsal anlamda da rahatladıklarını söylüyor.

25 günde ev sahibi olmak isteyenler haberi okudu bile! Talep yüzde 300’ü aştı

Peki prefabrik evlerin dezavantajları neler?

Klasik konuttan sonra prefabrik evlerde yaşayanların en çok zorlandığı konu ses ve ısı yalıtımı. Yazın serin olsa da kışın ısıtmak pek de kolay değil.


Geri Dön