13 / 05 / 2024

250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında; ayni ve nakdi sosyal destek başvuruları yapılabiliyor. İBB’nin hayata geçirdiği proje kapsamında 250 bin aile faydalanıyor. Peki SEDEP’e nasıl başvurulur?



Sosyal destek başvurusu oluşturulduktan sonra beyan edilen bilgiler neticesinde ön değerlendirme yapılır. Uygun görülürse hanenin kapsamlı sosyal incelemesi yapılıyor. Sosyal inceleme sonrasında uygun görülen kişilerden durumlarını gösteren belgeler veya KVKK metni onayı isteniyor. Değerlendirme süreci sonrasında uygun görülen vatandaşlar sosyal desteklerden rahatlıkla faydalanabiliyor.

Evrak teslim süreci hanenizde gerçekleştirilen sosyal inceleme sırasında onayladığınız KVKK metni veya SMS ile iletilen evrak detayı ve teslimat adresine ilişkin gerekli bilgilendirmelerin yapılması ile oluyor. Sosyal destek başvurusu oluşturulurken paylaşmış olduğunuz bilgiler doğrultusunda ön değerlendirme yapılıyor. İhtiyaç durumuna göre hane ziyaretleri planlanarak yapılıyor. Başvuranların adreslerinde bulunamamaları durumunda, sosyal inceleme ziyaretleri en kısa süre içerisinde tekrar ediliyor. Herhangi bir işlem yapılmasına gerek yok.

 250 bin aile faydalanıyor! Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’na nasıl başvurulur?

İBB Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği’ne göre hizmet veren Değerlendirme Kurulu’nun uygun gördüğü tutar size veriliyor. Yapılan yükleme sonrasında mesaj yolu ile bilgilendirme oluyor.

Ayrıntılar: sosyalyardim.ibb.gov.tr


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön