28 / 04 / 2024

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı! SED yardımına nasıl başvurulur?

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı! SED yardımına nasıl başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan ailelerin hesaplarına çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi şeklinde ekim ayında toplam olarak 349 milyon 452 bin Türk Lirası yatırıldığını duyurdu. İşte detaylar…



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu yazılı açıklamasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile odaklı hizmet esası ile çalışmalar yapmış olduğunu ifade ederek, özel olarak çocukların sağlıklı gelişimleri için de aileleri yanında büyümesine önem duyduklarını ifade etti.

Çocukların ekonomik sebepler ile ailelerinden kopmasının önlenmesi amacı ile de Bakanlık olarak SED hizmeti sunduklarını anımsatan Yanık, bu doğrultuda ihtiyaç sahiplerine de aylık olarak destek verildiğini açıkladı.

SED'in çocukların temel gereksinmeleri ile birlikte de eğitim giderlerinin karşılanması için ailelere verildiğini dile getiren Yanık, bu hizmet ile birlikte çocukların aileleri yanında da hayata hazırlandıklarını ve aile bütünlüğünün sağlandığını belitti.

Bakan Derya Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam olarak 349 milyon 452 bin Türk Lirası tutarında SED ödemesi yaptık" açıklamasını yaptı.

SED'in yalnız maddi desteği olmadığını belirten Yanık, "Çocuklarımızın sosyal açıdan da gelişimlerine de önem vermekteyiz. SED hizmetinden faydalanan çocuklarımız için sosyal, kültürel ve aynı zamanda sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunmaktayız” açıklamalarını yaptı.

Bakan Yanık, SED hizmetinden yaklaşık olarak 150 bin çocuğun faydalandığını bildirdi.

 Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı! SED yardımına nasıl başvurulur?


Geri Dön