19 / 05 / 2024

250 bin lira hibe için başvurular başladı İşte faydalanacak meslekler

 250 bin lira hibe için başvurular başladı İşte faydalanacak meslekler

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın birlikte yürütleri çalışma ile ölmeye yüz tutan meslekleri yürütenlere  250 TL karşılıksız destek veriyor. Baba mesleğim ölmesin diyorsanız hemen başvurun.



Verilecek desteklerle kadim meslekler yaşatılacak, usta çırak geleneğinin yaşatılmasına çalışılacak.
Bu kapsamda yeni personel istihdam eden işletmelere 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanacak.

Ön başvuruda 31 farklı geleneksel meslekten işletme var. İlk gelen başvurular şu meslek gruplarından oldu:
seramik (çömlek-çini), 
ahşap işleri, 
bıçakçılık, 
bakırcılık, 
deri işleri, 
çalgı yapımcılığı, 
dokumacılık
şapka imalatı, 
gramofon tamirciliği, 
at arabası/fayton imalatı

En fazla başvuru İstanbul, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa illerinden geldi. Başvuru yapan kent sayısı 72'yi buldu.

Yerli makine kullanan ek ödenek alacak

Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan bir destek verilecek. Desteklenecek makine ve teçhizatın yeni veya en fazla 3 yaşında olmasına bakılacak. Yerli malı makine ve teçhizatta destek oranına yüzde 15 ilave edilecek. Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi olmak üzere toplamda 45 bin liraya kadar destek verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön