06 / 05 / 2024

250 bin lira hibe için başvurular başladı İşte faydalanacak meslekler

 250 bin lira hibe için başvurular başladı İşte faydalanacak meslekler

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın birlikte yürütleri çalışma ile ölmeye yüz tutan meslekleri yürütenlere  250 TL karşılıksız destek veriyor. Baba mesleğim ölmesin diyorsanız hemen başvurun.



250 bin lira üst limitli geri ödemesiz destekler,  kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıkları altında ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe'nin haberine  göre, Anadolu’nun kadim mesleklerinin sürdürülmesine destek olmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın işbirliğinde bu meslekleri sürdürenlere, istihdam oluşturma şartıyla 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

KOSGEB veri tabanında kaydınız olmalı

 250 bin lira hibe için başvurular başladı İşte faydalanacak meslekler

Başvurular başladı ve 30 Eylül'e kadar sürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığ şimdiden 602 işletmenin ön başvurusunu almış durumda.  Destek alabilmek için işe KOSGEB veri tabanına kayıt olmakla başlayabilirsiniz. 

Peki hangi mesleklek başvurabilecek?

Ön başvurunuz kabul görmesi için mesleğinizin farkı olması gerekiyor. Örneğin gramofon işi ile uğraşıyor olabilirsiniz. Ya da bakarcı, ahşap oymacı, bıçakçılık, dericilik işleri ile uğraşanların başvurmaması için neden yok.

Tam adı Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı

Bu KOSGEB programı Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı olark adlandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü yapılan 800 işletmeden 602 tanesinin ön başvurusu kabul edildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön