29 / 04 / 2024

26. Uluslararası Haritacılar Birliği Kongresi 2018'de İstanbul'da düzenlenecek!

26. Uluslararası Haritacılar Birliği Kongresi 2018'de İstanbul'da düzenlenecek!

Dünyanın dört bir yanından 3 binin üzerinde bilim insanı ve de uzmanın katılacağı 26. Uluslararası Haritacılar Birliği Kongresi ve Genel Kurulu 2018 yılında İstanbul'da düzenlenecek.



İstanbul'un ev sahipliği yapacağı 26. Uluslararası Haritacılar Birliği (FİG) Kongresi ve Genel Kurulu'nda, 3 binin üzerinde bilim insanı bilgi, iletişim, mekansal teknolojiler ile uzay teknolojilerinin insanlığın ve çevrenin yararına nasıl kullanılacağını tartışacak.


TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Candaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu Türkiye'ye kazandırmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.


Dört yılda bir düzenlenen FİG Kongresi ve Genel Kurulunun bu yıl Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapıldığını belirten Candaş, burada 2018'deki organizasyonun nerede yapılacağı yönündeki oylamada 73 ülkeden 72'sinin oyunu alan İstanbul'un ev sahipliğini kazandığını bildirdi.


-2014 kongresi 2 oyla kaybedilmişti


Dünyanın dört bir yanından 3 binin üzerinde bilim insanı ve uzmanın katılımıyla gerçekleşen Kongre ve Genel Kurulun Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade eden Candaş, şunları kaydetti:


"FİG Kongresi, mesleki konularda akademisyen, uygulamacı ve kamu personelini yan yana getiren, dünya genelindeki pek çok projenin tartışılmasına imkan sağlayan bir niteliğe sahip. Bu organizasyona ülke olarak ev sahipliği yapmayı çok istiyorduk. 2014 için de aday olmuştuk ama 2 oyla Malezya'ya kaybetmiştik. Ancak o seçimler bizim için büyük bir deneyim oldu. 2018'deki kongreyi yürüttüğümüz titiz çalışmaların yanında, kamu kurumlarının ve üniversitelerin desteği ile kazandık."


-BM ve AB organizasyonu destekliyor


Candaş, 2018'deki kongrede bilgi, iletişim, mekansal teknolojiler ile uzay teknolojilerinin, insanlığın ve çevrenin yararına nasıl kullanılacağının tartışılacağına dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:


"BM, AB, Dünya Gıda Örgütü, Avrupa Konseyi gibi uluslararası örgütlerce desteklenen kongrede, e-devlet, mekansal düşünebilen toplum, yoksulluğun azaltılması, yaşanabilir bir çevrenin oluşturulması, kentsel ve kırsal alan düzenlemesi ve iyi tarım politikaları başta olmak üzere birçok konuda önemli sunumlar yapılacak. Organizasyon, ülkemize sağlayacağı bilimsel ve ekonomik getirilerinin yanında, Türkiye'nin bölgesel bir güç olarak ağırlığını hissettirmesine ve yeni roller üstlenmesine de yardımcı olacak."


 

AA


Geri Dön