15 / 05 / 2024

Uluslararası Haritacılar Birliği kongresi

Uluslararası Haritacılar Birliği kongresi

Dünyanın dört bir yanından 3 binin üzerinde bilim insanı ve de uzmanın katılacağı 26. Uluslararası Haritacılar Birliği Kongresi ve Genel Kurulu 2018 yılında İstanbul'da düzenlenecek.

TOGG'dan faizsiz kredi imkanı! Garanti BBVA TOGG işbirliği ile faizsiz kredi verecek...

Yerli otomobil TOGG'u almak isteyen vatandaşlar kampanyaları detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Buna göre, Garanti BBVA TOGG işbirliği ile faizsiz kredi vereceğini duyurdu. TOGG faizsiz krediyi hangi banka veriyor?

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

TSPB ve GYODER'den iş birliği! GYO verileri şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulacak!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir biçimde yatırımcılara sunulması amacıyla iş birliğine gitti.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Emekli olan çiftçilere de 5 bin lira ikramiye verilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım alanında çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu kaydederek, "Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir." şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, limon üreticileri için fiyat garantisi istiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, limon üreticilerinin çeşitli sebeplerden dolayı mağdur olduğunu belirtti. Bayraktar çiftçilerin sıkıntıları aktardı. İşte ayrıntılar...

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği’nde (AB) toplam otomobil satışları Eylül ayında yıllık yüzde 9,2 artış gösterdi. İşte Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan o rakamlar...

Uluslararası Haritacılar Birliği kongresi Haberi

Uluslararası Haritacılar Birliği kongresi

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı 26. Uluslararası Haritacılar Birliği (FİG) Kongresi ve Genel Kurulu'nda, 3 binin üzerinde bilim insanı bilgi, iletişim, mekansal teknolojiler ile uzay teknolojilerinin insanlığın ve çevrenin yararına nasıl kullanılacağını tartışacak.


TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Candaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu Türkiye'ye kazandırmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.


Dört yılda bir düzenlenen FİG Kongresi ve Genel Kurulunun bu yıl Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapıldığını belirten Candaş, burada 2018'deki organizasyonun nerede yapılacağı yönündeki oylamada 73 ülkeden 72'sinin oyunu alan İstanbul'un ev sahipliğini kazandığını bildirdi.


-2014 kongresi 2 oyla kaybedilmişti


Dünyanın dört bir yanından 3 binin üzerinde bilim insanı ve uzmanın katılımıyla gerçekleşen Kongre ve Genel Kurulun Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade eden Candaş, şunları kaydetti:


"FİG Kongresi, mesleki konularda...