02 / 05 / 2024

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak!

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak!

Her yıl iki kez Avrupa'nın farklı şehirlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) 2018'de İstanbul'da toplanacak. 



Her yıl iki kez Avrupa'nın farklı şehirlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) Ekim 2018'de 2018'de İstanbul'da toplanacak.

 

Müteahhitler bu yılın ikinci toplantısını 12-13 Ekim 2017 tarihlerinde Fransa’nın Paris şehrinde düzenledi.  Paris'te gerçekleşen Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) genel kurulunda mega projelerin finansman sorunu gündeme oturdu. 

 

Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar toplantıda açıklamalarda bulundu. Urfalılar, "Çok fazla oyuncu olan altyapı düzenlemelerinin sadece ekonomik ve politik çıktıları yoktur. EIC bu toplantıda projelerdeki en büyük sıkıntısı olan fonlama hususuna değindi. Sadece Türk Yapı Malzemeleri olarak değil Türk müteahhitleri ve mühendisleri açısından da güçlü bir ülkeyiz” şeklinde açıklama yaptı.

 

Toplantıda şu bilgilere yer verildi; Türkiye göz önüne alındığında, kentsel dönüşüm projeleri, nükleer santrallerin kurulması, hızlı demir yolu sisteminin kurulması ve daha da artırılması, hastaneler, eğitim kampüslerinin kurulması gibi bir çok “mega proje” bulunuyor. Mega projelerde finansman sorunu oluşmaya başladı. Globalleşme süreci içerisinde sadece mega projeler değil mega sorunlarda oluştu.

 

 


Geri Dön