12 / 05 / 2024

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...



Oy kullanmak için seçimin ikinci turunda bir kez daha sandık başına gitmeye hazırlanan vatandaşlar, YSK tarafından seçimler için belirlenen oy verme saatlerini araştırmaya başladı.

Türkiye genelinde gerçekleşecek olan oy verme işlemleri için saat bilgisi açıklandı. Vatandaşlar, " 28 Mayıs oy verme işlemi saat kaçta başlıyor, bitiyor?" sorularına yanıt arıyor. İşte oy kullanma saatlerine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu için oy kullanma saatleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyuruldu.

Bu kapsamda; 28 Mayıs'ta tüm yurtta oy verme saatleri sabah saat 08.00'da başlayacak ve akşam 17.00'da sona erecek.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen kişiler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

OYLAR HANGİ HALLERDE GEÇERSİZ OLACAK?

NTV'de yer alan detaylara göre, seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "EVET" ya da "TERCİH" mührünü basarak oyunu kullanacak.

Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak tarzda yırtılması ya da koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, imza kaşesi, isim veya parmak izinin basılması da kullanılan oy geçersiz olmasına neden olacak.

Öte yandan oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, işaretlenmesi ya da çizilmesi  zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması durumlarında da oylar geçersiz sayılacak.

Yatırımda gümüş trendi! Dünyaca ünlü ekonomist gümüşü işaret etti! Alan kazanacak!

Tiny house'lara talep patladı! 250 bin TL'den başlayan küçük evler kalıcı konut oluyor! 


Geri Dön