30 / 04 / 2024

2B arazilerinin satışları Gaziantep'te başladı!

 2B arazilerinin satışları Gaziantep'te başladı!

Gaziantep'te 2B kapsamındaki arazilerin satış işlemlerinin başladığı bildirildi



Defterdar Kenan Bilgehan, yaptığı yazılı açıklamada, 2B kapsamından faydalanmak isteyenlerin başvurularını il merkezinde Defterdarlığa, ilçelerde ise Mal Müdürlüğü'ne yapması gerektiğini belirtti.


Bilgehan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


"Başvuru sahiplerinden daha evvel satış bedellerine mahsup edilmek üzere, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olan taşınmazlar için ise bin TL başvuru bedeli alınmaktaydı. Ancak 30 Ocak 2013 tarihli ve 6412 sayılı Kanunun 1. maddesi ve 6292 sayılı Kanuna eklenen hükümle daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edileceği yönünde düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla henüz başvuru yapmayanlar ile başvuru bedeli yatırmadan başvuru yapanlardan başvuru bedeli istenilmeyecektir. Ayrıca bugün başlayacak olan başvurular 28 Şubat'ta sona erecek."


Bilgehan, yapılan düzenleme ile hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli 400 metre kareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50'si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden hesaplanacağını vurguladı.


Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde yüzde 50 satış bedeli hesaplanmasının kişinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanacağını belirten Bilgehan, 400 metrekareden küçük 2B arazisi bulunan hak sahiplerine kolaylık getirildiğini kaydetti.

 AA


Geri Dön