21 / 05 / 2024

2B arazilerinin satışları

2B arazilerinin satışları

Gaziantep'te 2B kapsamındaki arazilerin satış işlemlerinin başladığı bildirildi

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

2B arazilerinin satışından 11 milyar toplandı!

Satışı yapılan 2B arazilerinden 11 milyar TL gelir elde edildi. Bunun 7.8 milyar liralık kısmı tahsil edilirken, geri kalanı taksitlerle ödeniyor.

2B ve hazine arazilerinin satışında yaşanan sorunlar TBMM'de!

Tarım girdi fiyatları, 2B ve hazine arazilerinin satışları ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarından dolayı çiftçilerin yaşadıkları sorunların çözümü TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. 

11 milyar TL'lik 2B arazisi satıldı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibinin tapularını aldıklarını söyledi.

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...

9 soruda hazine arazilerinin satış işlemleri!

Hazine adına kayıtlı olan gayrimenkulleri kullanan vatandaşlar buranın tapusunu almak isteyebiliyor. Peki, hazine arazileri nasıl satın alınır? İşte 9 soruda hazine arazilerinin satış işlemleri...

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

Afyon Boyalı köyü sakinleri arazilerinin satışlarını istemiyor!

Bağlı Boyalı köyü halkı, Boyalı sınırları içerisinde bulunan, Bozkır mevkisi diye adlandırılan yerde iki adet arazinin satışını 2010 yılında görev yapan Muhtar İbrahim Aksoy döneminde satışı onaylanan arazilerinin satışının yapılmasını istemiyor.

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerinin satışı sadece hak saiplerine yapılabiliyor. İşte, 2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

2B arazilerinin satışları Haberi

2B arazilerinin satışları

Defterdar Kenan Bilgehan, yaptığı yazılı açıklamada, 2B kapsamından faydalanmak isteyenlerin başvurularını il merkezinde Defterdarlığa, ilçelerde ise Mal Müdürlüğü'ne yapması gerektiğini belirtti.


Bilgehan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


"Başvuru sahiplerinden daha evvel satış bedellerine mahsup edilmek üzere, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olan taşınmazlar için ise bin TL başvuru bedeli alınmaktaydı. Ancak 30 Ocak 2013 tarihli ve 6412 sayılı Kanunun 1. maddesi ve 6292 sayılı Kanuna eklenen hükümle daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edileceği yönünde düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla henüz başvuru yapmayanlar ile başvuru bedeli yatırmadan başvuru yapanlardan başvuru bedeli istenilmeyecektir. Ayrıca bugün başlayacak olan başvurular 28 Şubat'ta sona erecek."


Bilgehan, yapılan düzenleme ile...