28 / 04 / 2024

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir Sarnıç'taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM'de!

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, fiyatların indirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...



İzmir Sarnıç taki 2B arazilerinin fiyat sorunu TBMM de!

CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesinde bulunan 2B arazilerinin satış fiyatlarının azaltılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakan "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir’in Gaziemir ilçesinin Sarnıç bölgesinde yürütülen 2B arazileriyle ilgili çalışmalar sonucunda İzmir Defterdarlığı’nca metrekare başına belirlenen rakamlar bölge halkının mağduriyetine sebep olmuştur. Yaklaşık 15 bin yurttaşımızı ilgilendiren 2B arazilerle ilgili geçen yıl satış rakamlan için maksimum 600 TL belirlenmişken, bu yıl bir metrekare alan için belirlenen rakam bazı yerlerde 830 TL’ye kadar çıkartılmıştır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

İzmir’de 2B arazilerin 50 bin TL gibi fiyatlara verildiğinin de bilinmekte olduğunu ifade eden CHP'li Bakan, "Sarnıç’taki fiyatların bu kadar fazla olması adil değildir. Bu rakamlar Sarnıç halkının kaldırabileceği rakamlar değildir. Öte yandan bugüne kadar, fiyat belirleme komisyonuna belediyeden personel alınmasına rağmen bu sene alınmamıştır." diyerek bu bağlamda 2 soru sordu.

Bakan'ın soruları

1- Yaklaşık 15 bin yurttaşımızı ilgilendiren 2B arazilerin satış fiyatlarındaki fahiş rakamların vatandaşın alabileceği şekilde yeniden düzenlenmesine ilişkin bir çalışma yürütecek misiniz?

2- Bugüne kadar fiyat belirleme komisyonuna belediyeden personel alınmasına rağmen bu sene alınmamasının sebebi nedir?

 


Geri Dön