04 / 10 / 2024

3 çocuk haklı çıktı!

3 çocuk haklı çıktı!

Üç çocuk tavsiyesinde bulunan Erdoğan’ı Avrupa ülkelerinin yaşadığı nüfus sıkıntısı haklı çıkardı. AB, hızla yaşlanan nüfus karşısında âdeta çaresizliğe düştü




Gittiği her nikâh töreninde gençlere en az üç çocuk tavsiyesinde bulunan Başbakan Erdoğan’ı Avrupa ülkelerinin yaşadığı nüfus sıkıntısı haklı çıkardı. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika hızla yaşlanan nüfus karşısında adeta çaresizliğe düştü. Almanya, nüfus artışını sağlamak için akla zarar yöntemler denerken, bazı Avrupa ülkeleri doğumları cazip hâle getirmek için ek tedbirler alıyor.

KAZAK BİLİM ADAMI:5 OLMALI
Avrupa ülkelerinin düştüğü durumu yıllar önce gören ve Türkiye’yi uyaran Kazak bilim adamı Prof. Makaş Tatimov ise 3 çocuğun sağlıklı nüfus için yeterli olmadığını her ailenin 5 çocuk yapmasını sağlayarak dinamik bir ülke olunabileceğini söylemişti. Tatimov, ortalama üç çocuğun bir ülkede nüfusu bir düşürdüğünü, aile başına ortalama 4 çocuğun nüfusu genç ve sabit tuttuğunu ileri sürmüştü. Dağılan SSCB’nin nüfus planlamasını yapan ve uygulayan Kazak bilimadamı Prof.Dr. Tatimov, “Yıllarca SSCB’de bu ilkeden taviz verilmedi ve nüfus artışı bu şekilde sağlandı. 5’inci çocuk nüfusu 1 artırıyor. Türkiye’nin daha güçlü olması için aile başına düşen çocuk sayısının 3 değil; 5 olması gerekiyor” demişti.

ÜÇ ÇOCUK NÜFUSU AZALTTI
Avrupa ülkelerinin son 20 yıldır yürüttüğü nüfus artırma çabaları boş çıktı. Almanya, Fransa ve Hollanda’nın ahlak sınırlarını zorlayan kampanyalarından da sonuç alamaması gözleri yeni göçmen politikalarına çevirdi. İngiltere’nin karşı çıkmasına ve ortak nüfus politikasını boykot etmesine sebep olduğu AB nüfus politikası ile yıllarca 3’ten fazla çocuk yapma karşıtı kampanyalar yürütülmüş, kürtaj da dahil çok sayıda vahşi yöntemin kadınlara uygulanmasına yasal izin veren politikalar geliştirilmişti. İngiltere ise çok çocuğu yıllardır teşvik eden politikaları ısrarla sürdürmüş, ekonomik kaygılara rağmen genç nüfustan taviz vermemişti.

EVLERDE BEBEK DEĞİL HAYVAN SESİ
Almanya’nın dünyada en fazla evcil hayvan beslenen ülke olduğunu belirten uzmanlar, ailelerin, çiftlerin bebek yerine evlerinde hayvan beslediğine dikkat çekiyor. Köpek beslemenin oldukça yaygın olduğu Almanya’da ailelerin bir köpeğin bakım masrafıyla bir bebeğin bakımı arasında ilişki kurduğunu belirten uzmanlar hızlı nüfus düşmesinin kaçınılmaz bir noktaya geldiğini ifade ediyorlar.
Türkiye


Geri Dön