29 / 04 / 2024

3. havaalanının kadın çalışanları!

3. havaalanının kadın çalışanları!

3. havaalanına kadın eli değdi. İlk etabının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağı açıklanan üçüncü havalimanında çalışmalar sürerken, projenin alt yapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor.



3. havaalanına kadın eli değdi İlk etabının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağı açıklanan üçüncü havalimanında çalışmalar sürerken, projenin alt yapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor. Tamamlandığında yıllık 80 milyon yolcunun kullanması beklenen havalimanının 76.5 kilometrekarelik dev inşaat sahasında kadın çalışan istihdamı yüzde 20 seviyesinde. 


63 KADIN MÜHENDİS 

Mali ve İdari İşler Direktörü İclal Güçlü, 2 bin 400 personelin çalıştığı şantiyede 300 beyaz yakalı personelin bulunduğunu aktardı. Beyaz yakalı iş gücü içerisinde 63 kadın mimar ve mühendis bulunduğunu anlatan Güçlü, "Toplamda yüzde 20 olan kadın çalışan sayısını yüzde 40'a çıkarmayı planlıyoruz. Personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


ÇOCUKLUK HAYALİM 

Güçlü, Toprak Zemin ve Beton Laboratuvarı'nda 5 erkek ve 11 kadın mühendisin çalıştığını belirterek bu departmanın en fazla kadın çalışanın istihdam edilen bölüm olduğunu kaydetti. Kalite Kontrol Mühendisi Esra Atıcı ise şantiyede 1 yıla yakın süredir çalıştığını belirterek, prestijli projenin içinde olmaktan memnuniyet duyduğunu çocukluk hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Kalite Kontrol Mühendisi Feyza Aliç de şantiyede sadece çalışmadıklarını, konakladıklarını da belirterek, "11 kadın şantiyede kalıyoruz. İşin hikayesini bilip deneyini yapıp sonra o malzemeyi sahada görmek daha anlamlı" dedi.


Takvim


Geri Dön