28 / 04 / 2024

3. havalimanı tamamlandığında 100 bin kişi çalışacak!

3. havalimanı tamamlandığında 100 bin kişi çalışacak!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Şu anda 35 bin kişinin çalıştığı 3. Havalimanı’nı 29 Ekim 2018’de hizmete verdiğimizde 100 bin kişi çalışacak" dedi...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  gündeme dair soruları yanıtlıyor. 

Bakan Arslan, Mega projelerde neden Yap-İşlet-Devret modelinin tercih edildiği sorusuna, “İstanbul’daki köprüler vergilerle yapılmıştı bu yüzden diğer illere yatırım yapma imkanı kalmıyordu. Bugün biz Yap-İşlet-Devret modeli ile özel sektörün yatırım yapmasının ve toplanan vergilerle diğer illere yatırım yapmanın önünü açtık.” yanıtını verdi.

16 yıl öncesinde 26 havalimanının olduğunu ifade eden Bakan Arslani "7 tanesinin de yapımına devam ediyoruz" dedi.

Arslan'ın açıklamarından satır başları;

"Sadece Bakanlığımızın uhdesinde şu anda 2 bin 134 şantiyede birden çalışıyoruz. Bu şantiyelerde 154 bin kişi çalışıyor. YİD projeleri ile birlikte çalışan sayısı 200 bini geçiyor.

Şu anda 35 bin kişinin çalıştığı 3. Havalimanı’nı 29 Ekim 2018’de hizmete verdiğimizde 100 bin kişi çalışacak.

Atatürk Havalimanı genel havacılığa hizmet etmeye devam edecek. Havalimanının geriye kalan kısmı ise ‘Millet Bahçesi’ olacak ve İstanbul’a nefes aldıracak.

Kanal İstanbul Projesi öncelikle İstanbul’u koruma projesidir. Muhalefet bu noktayı anlayamadığı için eleştiriyor.

Kanal İstanbul Projesi ile bu koridor şehre nefes aldıracak. Hem turistik hem de lojistik bir alan olarak İstanbul’a değer katacak.

YİD projelerinin en önemli özelliği imtiyazlarından gelir elde edebilmemizdir. Projelerden bugüne kadar 10 milyar dolar gelir elde ettik."


Geri Dön