04 / 05 / 2024

3. Havalimanında sona gelindi!

3. Havalimanında sona gelindi!

3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, istenmesi durumunda 1'inci piste bugün itibariyle uçak inebileceğini açıkladı. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. 3. Havalimanı'nın teknik altyapısının hazırlandığını ifade eden Bakan Arslan, istenmesi durumunda 1'inci piste bugün itibariyle uçak inebileceğini söyledi.


3. Havalimanında sona gelindi!

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 3. havalimanı inşaatında gelinen nokta hakkında bilgi veren Arslan, çalışmaların 80'inin tamamlandığını açıkladı.


3. Havalimanında sona gelindi!

 

"48 saatte buraya taşınacağız"

 

3. havalimanı 29 Ekim'de hizmete girecek. Arslan, açılışın ardından 24 saat içerisinde uçuşların da Atatürk Havalimanı'ndan yeni havalimanına aktarılacağını söyledi. 

 

 

Arslan, "Geldiğimiz aşamada tam yüzde 80 ilerleme sağlamış durumdayız. Her gün üzerine koyarak çalışılıyor. İnşallah 29 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve birçok misafirimizin teşrifleriyle havalimanını hizmete sunmuş olacağız." dedi.


Arslan, taşınma kapsamda yapılan çalışmalara değinerek, "Müsteşar koordinasyonunda onunla ilgili çalışmalar tekrar gözden geçirilecek ki herkes hazır olsun. Biz 48 saat içinde buraya bütün çalışmaları gerçekleştirmiş olalım ve uçuşları da 24 saat içerisinde Atatürk Havalimanı'nda buraya aktarmış olalım. Bu da çok önemli bir işlem." açıklamasında bulundu. 

 

 

3. Havalimanında sona gelindi!

 

Arslan, 80 milyon metrekarelik alanda hayata geçecek havalimanının 120 binadan oluşan kapalı alanının 3,5 milyon metrekare olacağını söyledi. Arslan, terminalde 143 körüğün olacağını, 114 uçağın aynı anda köprülere yanaşabileceğini söyledi. 

 

Arslan, "Kulemizin de inşaatı tamamen bitti. Şu anda ince işçilikleri yapılıyor. 5 gün sonra seyrü sefer cihazlarının kurulabilmesi adına artık yer teslimi yapılacak. 15 Şubat İtibarıyla da Devlet Hava Meydanları İşletmemiz kendi seyrü sefer cihazlarını gerek kuleye gerek diğer yerlerdeki cihazları kurmaya başlayacak." dedi.


En geç temmuz ayında köprülerin montajının bitmiş olacağını ifade eden Arslan, havalimanında bulunacak 6 bin kamera ile bütün takiplerin yapılacağını bildirdi.
 

 

"22 milyar 152 milyon avro artı KDV kira geliri elde edeceğiz"

Bakan Arslan 3. havalimanının otelinden de bahsetti. Havalimanı otelinin 460 odalı olacağını dile getiren Arslan, şu anda Türkiye'deki havalimanlarındaki en büyük otelin 80 odalı olduğunu bildirdi.


Arslan, havalimanının yatırım bedelinin 10 milyar 247 milyon avro olduğunu kaydederek, 25 yıllık işletme döneminde 22 milyar 152 milyon avro artı KDV kira geliri elde edeceklerini vurguladı.


 


Geri Dön