28 / 04 / 2024

Yüksekova Havalimanı ile Ordu-Giresun Havalimanında sona gelindi!

Yüksekova Havalimanı ile Ordu-Giresun Havalimanında sona gelindi!

Yaklaşık 4 yıl önce dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Yüksekova Havalimanı ile Ordu-Giresun Havalimanında sona gelindi.



26 Mayıs'ta ilk uçuşlarını gerçekleştirecek olan her iki havalimanı için  THY bilet satışlarına başladı. Cengiz Topel Caddesi üzerinde hizmet veren Ova Turizm yetkilisi Adem Karaman, “Yüksekova Havalimanının ismi THY online bilet satış sistemine eklendi. Daha önce bilet almak isteyen vatandaşlarımıza kalkış yeri olarak Van Ferit Melen Havalimanı'na bilet kesiyorduk. Bizim için de, vatandaşlar için de sürpriz oldu. Artık vatandaşlarımız 3 saatlik Van yolunun çilesini çekmek zorunda kalmayacaklar. İsmi sistemde görünce şok oldum. Bu kadar erken beklemiyorduk. 2 saatte yaklaşık 10 bilet sattık. Başlangıç fiyatı 100 TL ama 2 saat içerisinde, sanırım yoğun talep nedeniyle, 160 TL'ye yükseldi” dedi. 129 liradan satışa sunulan Ordu-Giresun biletleri ise 200 liraya çıktı.


Rize-Artvin Havalimanı denize inşa edilecek 


Ordu -Giresun Havalimanın ardından Türkiye'nin deniz dolgusu üzerine inşa edeceği ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları başlıyor. ÇED raporu hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusunun yapılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel bir mühendislik firmasıyla anlaştı. Bakanlık ve firma yetkilileri, Pazar ilçesinin Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında, 4.5 kilometrelik deniz dolgu alanında incelemede bulundu. Havalimanın yapılacağı denizde en derin bölge 26 metre olarak belirlendi. Bakanlık yetkilileri, sondaj çalışmaları için yer teslimi yaptı. Yetkililer, bölgede 31 sondaj kuyusu açacak, zemin deneyi yapacak, batimetri haritalarını hazırlayacak. Mühendislik firması yetkilileri, yaklaşık 90 günlük çalışma sonunda jeolojik-jeoteknik etüt raporunu hazırlayarak ilgili Bakanlığa sunacak.



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön